Ο ΤΑΡ θα αρδεύσει πάνω από 10.000 στρέμματα – «ναι μεν αλλά» από τους αγρότες των Φερών

Μια ομολογουμένως ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, μια σημαντική εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής.

Ο λόγος για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης του υπόγειου αρδευτικού συστήματος στην περιοχή των Φερών, και συγκεκριμένα στον Πέπλο.

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό άνω των 500.000 €, που θα καλύψει τις ανάγκες άρδευσης για περίπου 10.000 στρέμματα.

Αποτελεί το πρώτο έργο στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών του ΤΑΡ, τα οποία περιλαμβάνουν την τηλεθέρμανση των Φερών με το απορριπτόμενο από το εργοτάξιο Κήπων νερό, αλλά και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκ.€.

Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, χαιρετίζει το εν λόγω έργο, επισημαίνοντας πως ένα κοινό αίτημα της τοπικής αγροτικής κοινωνίας οδεύει προς επίλυση.

Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, ζητούν ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τις λεπτομέρειες του έργου, με τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων Κώστα Δουνάκη, να σημειώνει όμως πως δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε το χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και η διαδικασία υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πάραυτα ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 5/2/2019}