Ορμητικός ο «Διομήδης» πέρασε από τη Σαμοθράκη – Έπεσε στους -13 η θερμοκρασία

Αισθητή έκανε την παρουσία του στο νησί της Σαμοθράκης ο “Διομήδης” με χιόνι και πολικές θερμοκρασίες.

Από την περασμένη Τρίτη οι κάτοικοι του νησιού ξύπνησαν μέσα στα χιόνια και οι μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες για τη Σαμοθράκη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζει η Χώρα που είναι ορεινός οικισμός.

Το χιόνι σε αρκετά σημεία έφτασε τα τρία μέτρα ενώ οι θερμοκρασίες ήταν για αρκετές ημέρες κάτω από το μηδέν “-13 έδειξε το θερμόμετρο”, αναφέρει κάτοικος της Χώρας σε πρωινή εκπομπή του Open.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν με τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας έξω στους δρόμους προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειες να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του ευχαριστεί δημόσια όλους όσους συνέδραμαν σε αυτόν τον αγώνα μέσα στα χιόνια και το παγετό.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πέρασε και ο ΔΙΟΜΉΔΗΣ! Ο απολογισμός σύντομος και ουσιαστικός με πολύ λίγα λόγια! Προσπάθεια, Ανθρωπιά ,Σεβασμός, Αξιοπρέπεια, πρώτα στους πολίτες και ύστερα στους χειριστές, και τούς εργάτες του Δήμου που ξεπέρασαν τα όρια τους μαζί με τούς δύο αντιδημάρχους μου Γρηγόραινα Γιάννη και Κυλίμο Νίκο.

Επίσης τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων της περιφέρειας. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο με τον προϊστάμενο τον κύριο Γαλαζούλα Τόλη. Τη ΤΔ/41 ΣΠ.Το ΑΤ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ για την επιτήρηση και την διευκόλυνση του έργου μας. Τον υδραυλικό και ηλεκτρολόγο τού Δήμου μας και φυσικά το προσωπικό τής ΔΕΔΔΗΕ. Τέλος θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη, κύριο Μέτιο, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για μίσθωση τριών μικρών μηχανημάτων για τον καθαρισμό μέσα στα στενά των οικισμών όπως επίσης καί τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Πέτροβιτς. Πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η προσπάθεια μας απέδωσε!!Για εμάς ο εχθρός τού καλού πάντα είναι το καλύτερο. Δεν θα σταθώ σε τυχόν σχόλια ας μας κρίνουν οι πολίτες. Θα είμαστε πάντα πλάι σας σε ότι κριθεί αναγκαίο!! Ευχαριστώ πολύ λοιπόν ονομαστικά: ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ: Συκά Κώστα, Μανιώτη Κώστα, Βίτσα Παναγιώτη, Τσαούση Χρήστο, Νίκο Αναστασιάδη, Κολέτσα Γιάννη, Καραγιάννη Ηλία, Παρσέλια Ηλία, Σαράντο Λενούδια, Βότσο Θανάση. ΔΕΔΔΗΕ: Σουγιολτζή Θεόδωρο, Μαλτέζο Μανώλη, Ηλία Κουμπουλή. ΙΔΙΩΤΕΣ: Γιώργο Αποστολούδια, Μόσχο Αποστολούδια, Γιάννη Φράγγο , Θεόδωρο Κυλίμο, Γιάννη Βραχιώλια Βούζη Πέτρο.! Τέλος όλους εσάς για την υπομονή και κατανόηση που δείξατε στο έργο μας. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για τόν επόμενο χιονιά με ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα.»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι κρύες και ίσως λευκές.

Δείτε εδώ όλα όσα είπε κάτοικος του νησιού στην εκπομπή “Τώρα ότι Συμβαίνει”

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 17/1/2022}