Φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια θα κατασκευάσει ο δήμος Ορεστιάδας

Φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια είναι έτοιμος να κατασκευάσει ο δήμος Ορεστιάδας, πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είχαμε πρωτοακούσει το 2010 όταν δήμαρχος του Κυπρίνου ήταν ο Μιχάλης Στράντζαλης.

Το έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να χρηματοδοτεί το 75% του έργου και το υπόλοιπο 25% το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έσοδα για το δήμο Ορεστιάδας από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος θα είναι σημαντικά, καθώς με ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου 100.000 ευρώ, ο τζίρος για επτάμηνη λειτουργία έχει υπολογιστεί στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από το συγκεκριμένο έργο ο δήμαρχος της Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του  Σταύρου Αποστολίδη ανέφερε πως δεν θα είναι πάνω από 5 οι μόνιμες θέσεις.

Τέλος να αναφερθεί πως το φράγμα του Άρδα σε απόσταση 8 χιλιομ. από τον Κυπρίνο, κατασκευάστηκε το 1969 και έχει μήκος 350 μετρά. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερα χρόνια.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 8/10/2019}