«Όλοι μαζί, όλοι ίσοι» είπαν μαθητές της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης

Θεόδωρος Φλωρίδης: «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε κάθε δυναμική συνύπαρξης παιδιών Γενικών με Ειδικά Σχολεία»

Μια μοναδική εκδήλωση, ενώνοντας τους μαθητές της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής.

Εκεί μαθητές από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κομοτηνής πραγματοποίησαν μαζί την εκδήλωση «όλοι μαζί, όλοι ίσοι», δίνοντας ένα μήνυμα συνύπαρξης και αλληλοκατανόησης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, δια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρου Φλωρίδη, που τόνισε πως οι Παγκόσμιες ημέρες έχουν καθιερωθεί για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για διάφορα ζητήματα.

Για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά, αλλά να τα φέρουν μαζί σε μια αντάμωση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Κομοτηνή.

Έτσι συμμετέχουν συνολικά 7 σχολεία, με 4 να είναι τα ειδικά σχολεία της πόλης και 3 γενικά σχολεία, με το καθένα να παρουσιάζει μια δράση του, με στόχο τη σύμπραξη, την αλληλεγγύη και την κατανόηση μεταξύ των παιδιών.

 «Στόχος μας είναι να δώσουμε μια ώθηση, να προβάλλουμε κάθε δυναμική συνύπαρξης παιδιών Γενικών με Ειδικά Σχολεία» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης, που τόνισε πως ήδη γίνονται πολλές δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, για να επιτευχθεί αυτό.

Έτσι για αρκετά χρόνια τα γενικά μαζί με τα ειδικά σχολεία υλοποιούν κάποια προγράμματα συνεκπαίδευσης και άλλες κοινές δράσεις, όπως με τη σύμπραξη δύο ή τριών σχολείων.

Αυτή όμως σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα της συνύπαρξης τόσο πολλών διαφορετικών σχολείων στην ίδια στέγη, γεγονός που προσέδωσε χαρακτήρα γιορτής στην εκδήλωση.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 3/12/2019}