Για τους σπόρους και το ταξίδι τους έμαθαν παιδιά της Κομοτηνής

Μέσω της τεχνικής διαλογής σπόρων από ντομάτες και πιπεριές 

Κορίτσια και αγόρια της Κομοτηνής από 8 έως 12 ετών έμαθαν από τους «Σπορίτες Ροδόπης» για τους σπόρους και το ταξίδι τους. Τα παιδιά στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής συμμετείχαν σε μια περιβαλλοντική δράση που έγινε από τη βιβλιοθήκη με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση» σε συνεργασία με την ομάδα των «Σποριτών». 

Μέσω αυτής της δράσης χθες 27/07 τα παιδιά έμαθαν για τους σπόρους και το ταξίδι τους, ενώ αποκόμισαν γνώση και σχετικά με την τεχνική διαλογή σπόρων από ντομάτες, πιπεριές τη φύτευση και την κατασκευή σβώλων σπόρων. Επίσης έμαθαν για τη φύτευση των μαρουλιών και για το πώς να σπέρνουν ρόκα. 

«Θα δείξουμε πως σπέρνουμε και πως μεταφυτεύουμε κάποια φυτά. Γενικά θέλουμε τα παιδιά να μάθουν να παράγουν την τροφή τους. Να μάθουν λίγα πράγματα για την αυτάρκεια. Ακόμα και εάν μένουν σε έναν διαμέρισμα και δεν έχουν κήπο μπορούν να καλλιεργήσουν σε γλάστρες μεγάλες και τενεκέδες» δήλωσε ο συντονιστής των «Σποριτών» Νίκος Δομπάζης. 

Επίσης όπως ενημέρωσε ο κος Δομπάζης κάνοντας σβώλους τα παιδιά μετά «μπορούν να τους πετάξουν σε μέρη άγονα που δεν υπάρχουν δένδρα και βλάστηση και εκεί όποια φυτά μπορούν να αντεπεξέλθουν και να πρασινίσουν». 

Μέσα από τέτοιες δράσεις που έχουν κάνει κατά το παρελθόν οι «Σπορίτες» παρατηρεί ότι αρκετά παιδιά επηρεάζονται θετικά και φτιάχνουν κήπους και «κάποια από αυτά τα παιδιά αποφάσισαν να γίνουν γεωπόνοι». 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 28/7/2021}