«Οικονομικό στραγγαλισμό» της κτηνοτροφίας βλέπουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών όπως λένε οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι 

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό με θέμα «Οικονομικός στραγγαλισμός της Ελληνικής κτηνοτροφίας, από τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών».

Οι κτηνοτρόφοι υπενθυμίζουν ότι με παλιότερη επιστολή τους ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό για την «μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών». Στην επιστολή τους λένε ότι από την πλευρά του υπουργού επικρατεί «εκκωφαντική σιωπή και στρουθοκαμηλισμός».

Αναλυτικά στην επιστολή τους σημειώνουν τα εξής: «Είμαστε εδώ για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως μας ζητήσατε, απαντώντας στην πρώτη ενημερωτική επιστολή που σας αποστείλαμε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή κ. υπουργέ, ελπίζοντας στην ενεργοποίηση των πολιτικών σας αντανακλαστικών. Ελάτε όμως κοντά στους κτηνοτρόφους, αφουγκραστείτε τους και μην είστε μόνο αναγνώστης επιστολών και ανακοινώσεων, που τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν τις λαμβάνετε υπόψη. Βγείτε από τη γυάλα που χωρίζει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, από την πραγματικότητα, την καθημερινότητα και την πράξη, του Έλληνα κτηνοτρόφου και αγρότη.

[…] Μετά τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και την αδράνεια  που επιδείξατε μέχρι σήμερα, σας καθιστούμε πολιτικά υπεύθυνο για την επιβίωση, την καλή υγεία και την παραγωγική δυνατότητα του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη βιωσιμότητα όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα, στην κατά κεφαλή οικονομική ενίσχυση  του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 17/6/2021}