Για πρώτη φορά ο Έβρος εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Για πρώτη φορά ο Έβρος εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και πριμοδοτείται ως προορισμός διακοπών.

Τα ευχάριστα νέα έκανε γνωστά με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος στις 3 Ιουνίου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στο Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, ζητώντας την ένταξη του νομού στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε:

“Ευτυχής εξέλιξη προέκυψε μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση μου στις 03/06/20 προς στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη ζητώντας να συμπεριληφθεί ο Έβρος με την Σαμοθράκη στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή και γι’αυτό εκφράζω από καρδιάς τις ευχαριστίες μου & την ευγνωμοσύνη σε όλους τους συντελεστές. Για πρώτη φορά αναγνώρισαν εμπράκτως & στοργικά ότι ο Έβρος με το ιστορικό νησί της ΝΙΚΗΣ δέχονται διαχρονικά μεταναστευτικές ροές !

Ο ακριτικός Νομός στο σύνολο του πλέον πριμοδοτείται μαζί με το νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου ( Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως & Λέρος) ως προς τον αριθμό των διανυκτερεύσεων οι οποίες είναι διπλάσιες σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Χώρας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κίνηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος & υψηλού συμβολισμού τόσο για την θωράκιση του Έβρου όσο & της Χώρας!

Στηρίζεται ο τουρισμός σε όλο το Νομό και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το τουριστικό προϊόν με θετικές οικονομικές συνέπειες για το σύνολο των επιχειρήσεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Με την ευκαιρία κάνω ΕΥΓΕΝΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους Έλληνες που θα τύχουν του προνομίου του κοινωνικού Τουρισμού όπως προτιμήσουν τον ακριτικό & ιστορικό Έβρο!

Είναι ευκαιρία να θυμηθούν όλοι το πέρασμα με οποιαδήποτε ιδιότητα & αποστολή τον όρθιο ΝΟΜΟ που αποτελεί το απόρθητο φρούριο στις καρδιές όλων των Ελλήνων!

Η περιοχή μας από το Ορμένιο μέχρι & τη Σαμοθράκη αποτελεί το σταυροδρόμι Βοριά & Νότου, Ανατολής & Δύσης!

Εδώ στην ωραία Πατρίδα μας συναντώνται τρεις (3) Πολιτισμοί & δυο Θρησκείες !

Ο απεριορίστου φυσικού κάλους αγιασμένος τόπος μας αποτελεί την καλύτερη ανάμνηση της Μ.Αυτοκρατορίας στην ιστορία της Ανθρωπότητας!

Με το καλό να έλθετε …σας αναμένουμε με φιλόξενη διάθεση!” καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή Έβρου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 11/6/2020}