Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έφτασε στην Κομοτηνή

Προβλήθηκε προχτές το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ η πρώτη από τις τέσσερις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο κοινού LUX

Ηρ. Γκατζίνη: Είναι πολύ ενθαρρυντικό που όλη η πόλη αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία θέλουμε να γίνει θεσμός

Ξεκίνησαν προχτές στην πόλη μας οι προβολές των υποψήφιων ταινιών LUX, μια δράση που αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τον Δήμο Κομοτηνής και το ΔΗΠΕΘΕ. Πρόκειται για μια δράση που υποστηρίζεται από το Κέντρο Νεολαίας & Εθελοντισμού exagono, την Κοινότητα Νέων και τη System & G, όπως ενημέρωσε η υπεύθυνη του Europe Direct ΑΜΘ στην Κομοτηνή, Ηράκλεια Γκατζίνη.


Μεγάλη απήχηση στον τοπικό πληθυσμό
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί βλέπουμε ότι όλες οι ταινίες έχουν μεγάλη απήχηση. Η σημερινή ταινία, το Fallen Leaves, είναι sold out και οι επόμενες προβολές έχουν ελάχιστες θέσεις προς διαθεσιμότητα. Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να κρατήσουν μια θέση μέσω του ticketservices.gr και είναι πολύ ενθαρρυντικό που όλη η πόλη αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία θέλουμε να γίνει θεσμός, θέλουμε κάθε χρόνο να προωθούμε τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας και να ερχόμαστε πιο κοντά με την ευρωπαϊκή κουλτούρα, την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο», είπε η Ηράκλεια Γκατζίνη, ενώ τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ότι οι ταινίες αυτές έχουν υπότιτλους και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.


Η προβολή της ταινίας άνοιξε με το μήνυμα της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, η οποία μίλησε για τη σημασία του βραβείου κοινού και τη σημασία της ευρωπαϊκής τέχνης στην προώθηση των Ευρωπαϊκών Αξιών.

Προετοιμασία για τις ευρωεκλογές
Όταν ερωτήθηκε για μελλοντικά σχέδια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, η Ηράκλεια Γκατζίνη είπε: «Σίγουρα είμαστε σε μια διαδικασία που οργανώνουμε την καμπάνια μας για τις Ευρωεκλογές. Έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο περιφερειακά για ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών προκειμένου να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν για τις Ευρωεκλογές του 2024, αυτός είναι ο κύριος και βασικός μας στόχος μέχρι τον Ιούνιο».

Πηγή https://xronos.gr 15/2/2024