Ο Εθνικός Ύμνος στην νοηματική, από μαθήτρια στο Σούνιο Ξάνθης

Τον Εθνικό Ύμνο στην ελληνική νοηματική γλώσσα, επέδωσε μαθήτρια του μειονοτικού σχολείου Σουνίου Ξάνθης στη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο ηρώο του χωριού.

Η Νισά και οι συμμαθητές της που έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ξάφνιασαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα τους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σουνίου, που σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς, λειτουργεί μεθοδικά και με εξωστρέφεια όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη σχολική μονάδα.

Το χωριό Σούνιο απέχει 16 χλμ από την Ξάνθη και είναι ένα χωριό με 800 περίπου κατοίκους. Το δημόσιο δημοτικό σχολείο έβαλε «λουκέτο» πριν από 15 χρόνια, όμως το νηπιαγωγείο και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο συνεχίζουν να λειτουργούν αν και αρχίζουν να παρουσιάζουν και αυτά ελλείψεις σε μαθητικό δυναμικό

Υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού Ερντίν Μουμίν, το μειονοτικό σχολείο του Σουνίου έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αγκαλιαστεί από μαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία.

Σε ανάρτησή του, ο Δάσκαλος του σχολείου κ. Ερντίν Μουμίν, ανέφερε τα εξής:

“…Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ´ελεύθερον το εύψυχον…”

Θουκυδίδης 460-394 πΧ»

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, https://www.newsbomb.gr/, 26/3/2023}