ΕΒΕ Ξάνθης: «Ο επιμένων νικά!» – Δήμος Τοπείρου: «Να μην χάνουμε χρόνο…»

Για την απόρριψη της προσφυγής των οικολόγων από το «ΣτΕ» αναφορικά με το μεγάλο αρδευτικό έργο του Ξανθιώτικου κάμπου

Μετά την πρόσφατη απόφαση του «ΣτΕ» για την απόρριψη της προσφυγής οικολογικών οργανώσεων για την αναστολή εργασιών του μεγάλου αρδευτικού έργου στον Ξανθιώτικο κάμπο, το ΕΒΕ Ξάνθη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!

«Το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης σχεδιάστηκε, μελετήθηκε επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ως το μεγαλύτερο οικολογικό έργο της πατρίδας μας. Επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη, τον Ιανουάριο 2009 ένα μέρος αυτού δημοπρατήθηκε. Δυστυχώς όμως μια «χούφτα» οικολόγων κατόρθωσε να το καθυστερήσει με κίνδυνο να χαθούν τα διαθέσιμα κονδύλια. Πολλές φορές με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, ισχυρή νομική υποστήριξη επισκεφθήκαμε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενωμένοι όλοι οι φορείς και εκθέσαμε τις δίκαιες απόψεις για το μεγάλο οικολογικό έργο του νομού μας και την αναγκαιότητα υλοποίησής του.

Η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των οικολόγων δεν δικαιώνει μόνο το όραμα, την επιμονή του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού αλλά και τα όνειρα ζωής χιλιάδων αγροτών, για ανάπτυξη και πλούτο. Ο επιμένων νικά!

Το Επιμελητήριο Ξάνθης προτρέπει τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, τον πρώην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό με τη εμπειρία και πολύτιμες γνώσεις που διαθέτει επί του θέματος, τους βουλευτές του νομού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Δημάρχους Τοπείρου και Αβδήρων καθώς και όλους τους φορείς, ενωμένους, άμεσα σε κοινή σύσκεψη, ώστε να βρεθεί άμεση λύση υλοποίησης αυτού του μεγάλου οικολογικού έργου που θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο στον τόπο μας. Η αίθουσα του Επιμελητηρίου είναι διαθέσιμη για αυτό το σκοπό. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα! Μπροστά στο συμφέρον του τόπου μας δεν περισσεύει κανείς!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

«Μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης, επιτέλους δημιουργούνται ελπίδες υλοποίησης του μεγάλου οικολογικού Αρδευτικού έργου του Νομού μας, το οποίο οραματίστηκε, σχεδίασε και ενέταξε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός , στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και που επι Νομαρχίας του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, τον Ιανουάριο του 2009, ένα μέρος αυτού κατάφερε να δημοπρατηθεί.

Η απόφαση απόρριψης της προσφυγής των Οικολόγων από το Συμβούλιο της Επικράτειας δικαιώνει πλήρως το Νομό μας καί δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες αγρότες για ανάπτυξη και πλούτο.

Οι φορείς ενωμένοι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο, προκειμένου να επισκεφτούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε άμεσα να υλοποιηθεί ένα έργο πνοής για το Νομό μας και ιδιαίτερα για το Δήμο Τοπείρου».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 3/10/2018}