Ο δήμος Σουφλίου μιλάει με πράξεις: Ξεκινάει η λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Λευκίμη Έβρου

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λευκίμης γίνεται πραγματικότητα. Ο λόγος για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κύριο Νίκο Χαρδαλία για την θετική του ανταπόκριση.

“Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κύριο Νίκο Χαρδαλιά για την έγκριση λειτουργίας εποχιακού Πυροσβεστικού κλιμακίου στη Λευκίμη.

Η ίδρυση ενός τέτοιου κλιμακίου στη Λευκίμη ήταν ένα πάγιο αίτημα για την περιοχή του Τυχερού.

Ο Δήμος Σουφλίου θα διαθέσει άμεσα χώρο για την εγκατάσταση του κλιμακίου στον οικισμό της Λευκίμης.

Η περιοχή του Τυχερού θωρακίζεται ακόμη περισσότερο με τον Δήμαρχο και όλη τη νέα Δημοτική αρχή να είναι παρόν στις εξελίξεις” αναφέρει ο Δημήτρης Δαρούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δαρούση η τεχνική υπηρεσία του δήμου Σουφλίου αυτό το διάστημα προετοιμάζει τα σχέδια για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Ιατρείο Τυχερού, με στόχο την κατασκευή του μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ , επίσης είναι σε επαφή με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ώστε να επικαιροποιήσει την παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή νεου κτηρίου για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού και Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

“Η περιοχή του Τυχερού αποκτά μια νέα δυναμική καθώς πέραν των άλλων στην περιοχή δραστηριοποιούνται η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία με πλήθος στελεχών, η Βιομηχανία Ξυλείας ‘Ακριτας’ και φυσικά οι Αγρότες μας που αποτελούν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.

Μεγάλα έργα επίσης μετά από την συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια έχουν δρομολογηθεί και για τον κάμπο Τυχερού – Φυλακτού- Θυμαριάς.” καταλήγει ο Αντιδήμαρχος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 21/4/2020}