Ο ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρεται για τον πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Το ενδιαφέρον του για την αγορά τμήματος της κοινοπραξίας που κατασκευάζει των πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη δείχνει ο ΔΕΣΦΑ σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ φλερτάρει με την απόκτηση του 20% της κοινοπραξίας FSRU, το 40% της οποίας ανήκει στον Όμιλο Καπελούζου και το 20% στις ΔΕΠΑ, Gaslog και Bulgartansgaz.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πιθανή εξαγορά ακολουθεί τα σχέδια της Snam, η οποία κατέχει το 66% του ΔΕΣΦΑ για επέκταση όσον αφορά το LNG πέραν της Ιταλίας, στην οποία και δραστηριοποιείται.

Σε εμπορική λειτουργία από το 2023

Το έργο αποτελείται από μία υπεράκτια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) για την παραλαβή, αποθήκευση και αεριοποίηση του LNG η οποία θα βρίσκεται μόνιμα αγκυροβολημένη 17,6χλμ από την Αλεξανδρούπολη και από ένα αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του οποίου το αέριο θα παραδίδεται στο ΕΣΜΦΑ και στη συνέχεια στους τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία μέχρι και την Μολδαβία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 9/9/2020}