Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο Καθαγιασμός των Υδάτων, στον Ποταμό Κόσυνθο

Ο Ηλίας Μποζίδης, ανέσυρε από τα νερά, τον Τίμιο Σταυρό

Με λαμπρότητα, αρκετό κόσμο και με σύμμαχο τον καλό καιρό,  τελέσθηκε στον Ποταμό Κόσυνθο, ο Καθαγιασμός των Υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Οι γενναίοι βουτηχτές, αψηφώντας το κρύο νερό του Κοσύνθου, προσέτρεξαν να πάρουν την Ευλογία του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο τελικά ανέσυρε από τα νερά, ο νεαρός συμπολίτης μας, Ηλίας Μποζίδης.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, μίλησε στους Ξανθιώτες για τον συμβολισμό των Θεοφανείων ή των «Φώτων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «έχουμε ανάγκη τον Φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος για να διακρίνουμε ποιο είναι το καλό στη ζωή μας, ποιο είναι το συμφέρον στην ζωή μας».

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ – ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ

Επίσης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι, πραγματοποιήσαμε θαύματα. Και όταν μπήκε το «μικρόβιο» της διαίρεσης και της διχόνοιας, τότε θρηνήσαμε συμφορές».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΕ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΥΝΘΟ

Κατά τον λόγο του, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ανέφερε ότι και πέρυσι, κατά την ημέρα των Θεοφανείων (που ίσχυαν απαγορευτικά από την πολιτεία μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊου) μετέβη στο Πόρτο Λάγος και έψαλε το «Εν Ιορδάνη», ενώ αντίστοιχα ο Τίμιος Σταυρός έπεσε ώστε να Καθαγιάσει τα Ύδατα και στον Ποταμό Κόσυνθο, από την κρεμαστή γέφυρα.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ – ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Κλείνοντας, στο μήνυμά του προς τον λαό της Ξάνθης,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, σημείωσε ότι «…είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τον Παράδεισο. Να ζήσουμε εδώ στην γη, αγαπημένοι, ενωμένοι. Να αφήσουμε καλά αποτυπώματα από το πέρασμά μας, για τις επόμενες γενιές…»

Χρόνια πολλά, καλά, ευλογημένα και φωτισμένα σε όλους!

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 6/1/2022}