Νυμφαία: Άλλοι καθαρίζουν, άλλοι βρωμίζουν

Την ίδια ημέρα που ομάδα νέων έκανε εθελοντική καθαριότητα, σε άλλα σημεία του δάσους ασυνείδητοι παρατούσαν απορρίμματα

Σε αντιδιαστολή έρχονται οι καλές με τις κακές πρακτικές στο δάσος της Νυμφαίας, όπου φαίνεται άλλοι να καθαρίζουν και άλλοι… να βρωμίζουν. Το παράδειγμα του περασμένου Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου είναι χαρακτηριστικό: Την ίδια ημέρα που ομάδα νέων έκανε εθελοντικό καθαρισμό του δάσους, δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ μέχρι να βρούμε σημεία όπου ασυνείδητοι είχαν παρατήσει τα απορρίμματά τους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το πρώτο «waste hunting – κυνήγι σκουπιδιών» από την ομάδα gro2be στο δάσος της Νυμφαίας. Με τη συνδρομή του Δημόκριτος Travel οι συμμετέχοντες -69 στον αριθμό- ανέβηκαν στο δάσος και καθάρισαν πολλά σημεία του. «Η ομάδα της GrO2be μεγάλωσε απότομα. Εξήντα εννέα άτομα ανεβήκαμε στην Νυμφαία για να δούμε την Κομοτηνή με λιγότερα σκουπιδάκια παρόντα. Το πρώτο waste hunting πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια τόσων ανθρώπων και νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν πήγαν όλα τέλεια και δεν είναι πεντακάθαρο το δάσος. Πρέπει να παλέψουμε μαζί και να ενδιαφερθούμε για τον χώρο μας», ανέφεραν σε μήνυμα τους οι διοργανωτές της δράσης.

Λίγες ώρες αργότερα την ίδια μέρα πάντως, με μία απλή βόλτα του κανείς στο δάσος, διαπίστωσε νέα σημεία που ασυνείδητοι είχαν παρατήσει καφέδες ή κάποιες συσκευασίες φαγητών. Το δάσος διαθέτει κάδους απορριμμάτων σε όλα τα «οργανωμένα» σημεία του, δηλαδή όπου υπάρχουν παγκάκια και κιόσκια, γι’ αυτό όσοι δεν πετούν τα σκουπίδια τους στους κάδους, φαίνεται απλώς… να βαριούνται.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 20/2/2020}