Τουλάχιστον για μία χρονιά ακόμη θα παραμείνει η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στο μηχανογραφικό

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο, δεσμεύτηκε ότι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα βρίσκεται στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αφήνοντας όμως ανοικτό το ζήτημα για την μεθεπόμενη χρονιά. Επίσης, ανακοίνωσε ότι με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Η δέσμευση αυτή κατατέθηκε ενώπιον της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» 

Η συντονιστική επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε «καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την αποδοχή της συνάντησης αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα να ακουστεί η τοπική κοινωνία μέσω των σωματείων, φορέων και κοινωνικών συλλόγων. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Υφυπουργού που αποδεικνύει έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλει για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής». 

Επιπλέον, τα μέλη της επιτροπής κατέστησαν σαφές ότι «εθνικοί, οικονομικοί, δημογραφικοί και κοινωνικοί λόγοι συνηγορούν στην παραμονή της Σχολής στο Διδυμότειχο, με βασικότερη προϋπόθεση την άρρηκτη σχέση με το πλέον αυτόνομο, άγονο τύπου Α΄ Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου μία ενδεχόμενη απομάκρυνσή της Σχολής θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Νοσοκομείο».

Τέλος, σημειώνουν ότι «γίνεται αντιληπτό πλέον ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από τον Δήμο Διδυμοτείχου για να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα και να αποδείξουμε ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες, υποστηρίζοντας αυτά τα οποία αξιώνουμε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραχωρηθούν κτήρια και υποδομές, να διευκολυνθούν σε όλα τα επίπεδα οι λειτουργίες των σχολών, η εξυπηρέτηση των καθηγητών και των φοιτητών. Καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή πανεπιστημιακών υποδομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη σε Πανεπιστημιακή Έδρα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 12/4/2021}