Μαθητές τεσσάρων σχολείων παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο

Κ. Λεχούδης: “Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν την αναπηρία”

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992. Τιμάται σε όλον τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ Ηρόδικος αποφάσισε να δώσει μια διαφορετική “πνοή” στην συγκεκριμένη μέρα, κι έτσι χθες το πρωί, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, πραγματοποίησε έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Από τη μία οι παίκτες του Ηρόδικου που συμμετέχουν και στο επίσημο πρωτάθλημα, από την άλλη μία μικτή ομάδα αθλητών των τεσσάρων μπασκετικών συλλόγων της περιοχής (ΓΑΣ Κομοτηνή, ΑΕ Κομοτηνής, Αίας, ΑΣ Δημοκρίτειο) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εντός παρκέ. Σύμμαχός τους ήταν το θερμό χειροκρότημα μαθητών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο. Μαθητές από το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής, το 11ο και το 7ο δημοτικό Κομοτηνής και το 1ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής γέμισαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα το γήπεδο, στο οποίο έφτασαν με δωρεάν μετακίνηση από τα Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

“Δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά είναι ευκαιρία να αναδείξουμε τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία”, είπε στον “Χ” ο προπονητής μπάσκετ του Ηρόδικου Κίμωνας Λεχούδης, που εξήγησε “για εμάς είναι πολύ σημαντικό να έρχονται καινούργια παιδάκια και σχολεία, γιατί θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν την αναπηρία”. Θα γίνουν πολλαπλασιαστές και θα διατρανώσουν το μήνυμα του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία οι μικροί μαθητές, οι οποίοι έμαθαν χθες πως στο μπάσκετ με καροτσάκι “το γήπεδο είναι ίδιο, οι μπασκέτες είναι ίδιες, οι φανέλες είναι ίδιες και ο ιδρώτας των αθλητών είναι ίδιος”, όπως είπε σχηματικά ο Κίμωνας Λεχούδης. Κι όλοι φάνηκε να διασκεδάζουν!

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/,  του Διονύση Βοργιά, 4/12/2018}