Θετικά τα πρώτα μηνύματα από την δημιουργία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης

Χ. Κάλφα: «Θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας με νέες θέσεις εργασίας…»

Γεγονός είναι πλέον ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης «Ένωση Μύκης» με έδρα την Σμίνθη,  του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ…»

Για τους στόχους και τις προοπτικές του εγχειρήματος αυτού, μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Χουσεϊν Κάλφα, ο οποίος ανέφερε ότι «επιλέξαμε να συστήσουμε αυτόν τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό καθώς όπως γνωρίζεται εδώ η επιβίωση για τους κτηνοτρόφους είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας αλλά και την καλή ποιότητα που έχουμε, ενώ σκεφτόμαστε και την δημιουργία υποδομών, όπως για παράδειγμα ένα τυροκομείο. Υπάρχουν σκέψεις δηλαδή για την δημιουργία ενός τυροκομείου από τον συνεταιρισμό. Σκοπός μας γενικά είναι καλύτερη επιβίωσή μας και για να ανοίξουν και νέες προοπτικές στην Μύκη. Για να μπορέσει ένας νέος κτηνοτρόφος να επιβιώσει».

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ…»

«Αν ένας νέος δει ότι μπορεί να επιβιώσει με την κτηνοτροφία και ασχοληθεί με αυτήν, εμείς ως συνεταιρισμός θα τον υποστηρίξουμε. Όλη η νεολαία μας είναι στην Γερμανία. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και αν κάνουμε πράξη όλα αυτά που έχουμε στον σχεδιασμό μας, θα ανοίξουν και άλλες θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να απασχοληθούν και άλλοι» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε, μετά την δημιουργία του συνεταιρισμού είναι ιδιαίτερα θετικά. Ξεκινούμε δυναμικά. Τα άμεσα επόμενα βήματά μας είναι να κοιτάξουμε να «διώξουμε» για παράδειγμα, τα αμνοερίφιά μας ενόψει του Πάσχα. Μελλοντικά είναι το γάλα και άλλα πολλά».

«ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…»

Αναφορικά με τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής, ο κ. Κάλφα σημειώνει ότι «αυτά είναι πολλά. Ένα κύριο όμως πρόβλημα είναι το ότι βρισκόμαστε σε ένα μέρος που δεν έχουμε καλά βοσκοτόπια. Είναι τέτοια τα βουνά μας που δεν ενδείκνυνται. Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα είναι η περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης. Θα ασχοληθούμε λοιπόν και με αυτά τα προβλήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεταιρισμός αυτήν την στιγμή μετρά 57 μέλη εκ των οποίων τα 51 συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες για να αναδείξουν το πρώτο προεδρείο.

 

{Πηγή δημοσίευσης: www.thraki.com, 16/3/2018}