Μοναδικές γεύσεις από τη Ροδόπη κι όλη την ΑΜΘ

Χαιρετισμοί από Δ. Χαρίτου, Ιλ. Αχμέτ, Ν. Αγγελίδη και Αντ. Γραβάνη

Στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος εγκαινιάστηκε επίσημα, τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Πέμπτης 9 Μαρτίου, η έκθεση τροφίμων και ποτών από τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την πρώτη μέρα της έκθεσης μιας και το σημείο διεξαγωγής είναι το πλέον πολυσύχναστο, αφού από αυτό διέρχονται καθημερινά περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Τα έξι Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μέσω του συλλογικού τους Οργάνου (Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ [ΠΕΣΥ]), διοργανώνουν την έκθεση τροφίμων και ποτών, με σκοπό να δώσουν «βήμα» σε τοπικές επιχειρήσεις αγροδιατροφής να προβάλουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοικτή 09:00 με 21:00, ενώ σε αυτή συμμετέχουν έξι επιχειρήσεις από κάθε Περιφερειακή Ενότητα της ΑΜΘ.

Από το Νομό μας, παρόντες στα εγκαίνια μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, οι βουλευτές Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ιλχάν Αχμέτ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς επίσης έξι εκθέτες από τη Ροδόπη σε σύνολο τριάντα από όλη την ΑΜΘ.

Προσκλητήριο γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα

Τους διοργανωτές συνεχάρη κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες, ο Δημήτρης Χαρίτου μεταφέροντας το μήνυμα πως «γνωστά σε μας ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, διεκδικούν την θέση που τους αξίζει στις μεγάλες αγορές».

Τη διάθεσή του στηρίξει την προσπάθεια, ώστε να διαφημιστούν ακόμη περισσότερο τα τοπικά προϊόντα, μετέφερε ο Ιλχάν Αχμέτ, ευχόμενος να πάνε όλα καλά για τους εμπόρους.

Ιλχάν Αχμέτ, Ανέστης Βαφειάδης, Νίκος Αγγελίδης, Δημήτρης Χαρίτου, Αντώνης Γραβάνης

Τα προϊόντα της ΑΜΘ εκτίθενται στο κέντρο της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Αθήνα, σημείωσε ο Νίκος Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας πως «κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, θα πρέπει να αναπτύσσεται ισόρροπα».

Όλους τους επιβάτες του μετρό, κάθε ηλικίας, Έλληνες ή τουρίστες, προσκάλεσε «να γνωρίσουν τα πολύ ποιοτικά τοπικά μας προϊόντα» ο Αντώνης Γραβάνης. «Τα προϊόντα της Ροδόπης ταξιδεύουν στο κέντρο της Ελλάδας» ήταν το μήνυμά του.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 11/3/2023}