Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για τα σύνορα του Έβρου

Δεν έλειπε φυσικά ο Έβρος και τα σύνορα του από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε με βεβαιότητα πως θα αποτρέψει οποιοδήποτε μετανευστικό ρεύμα έρθει από το Αφγανιστάν και τόνισε χαρακτηριστικά πως αν χρειαστεί θα επεκταθεί ο φράχτης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών”!

Παράλληλα ευχαρίστησε την Αστυνομία, Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για όλον αυτόν τον αγώνα που δίνουν εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα είπε πως “κάνουν μια πολύ σπουδαία και δύσκολη δουλειά και χρέος μας είναι να τους ενισχύσουμε με όλα τα μέσα τα οποία χρειάζονται, για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα”.

Συνέχισε λέγοντας πως “Όπως ξέρετε ο φράχτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, αν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αυτό θα γίνει. Είναι υποχρέωση μας, τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, αλλά πάνω απ’ όλα με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε την ελληνική κυριαρχία”.

Ενώ όσον αφορά την αναφορά του για τις ροές που καταγράφονται καθημερινά στον Έβρο είπε πως “Έχουμε μείωση κατά το 90% των ροών σε σχέση με το τι συνέβαινε το 2019”.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 13/9/2021}