Μήνυμα ορθής χρήσης του διαδικτύου από μαθητές τεσσάρων γυμνασίων της Κομοτηνής

Μαθητές από τα τέσσερα γυμνάσια της Κομοτηνής παρακολούθησαν την Τετάρτη 6/2, βιωματική ημερίδα με θέμα: “Διαδίκτυο: Ο γνωστός – άγνωστος στη ζωή μας. Κίνδυνοι και ασφαλής χρήση”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αποσπάσματα των οποίων διαβάζετε σε αναλυτικό ρεπορτάζ του σημερινού “Χ”. Ιδιαίτερη μνεία, όμως, αξίζει στις εργασίες των μικρών μαθητών, οι οποίες τοιχοκολλήθηκαν στην αίθουσα και δίνουν το μήνυμα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

“Wanted, καταζητείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, καταστροφή δεδομένων και παράνομη πρόσβαση σε συστήματα – Προσοχή: Για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών σας χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης”, αναφέρεται στην αφίσα που επιμελήθηκαν μαθητές του 2ου γυμνασίου Κομοτηνής, που δείχνει έναν καταζητούμενο κακοποιό.

“Ό,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, μένει για πάντα – Δεν είμαστε ανώνυμοι στο διαδίκτυο – Σκέψου πριν κάνεις την κάθε σου κίνηση – Το διαδίκτυο καλέ μου φίλε είναι φίλος και εχθρός γι’ αυτό να είσαι συνετός – Ενημέρωσε τους γονείς σου πριν να είναι αργά”, αυτά μεταξύ άλλων μηνυμάτων κι ενός σκίτσου του Αρκά διακρίνονται σε αφίσα μαθητών του 4ου γυμνασίου.

Μίνιμαλ αλλά με το μήνυμα σαφές, η αφίσα των μαθητών του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής μας λέει “στον δρόμο του διαδικτύου φοράμε ζώνη ασφαλείας”, παρουσιάζοντας ότι μέσα στον δρόμο του διαδικτύου υπάρχουν πολλοί πειρασμοί και κίνδυνοι, τους οποίους καλούμαστε – γνωρίζοντας με μέτρα ασφαλείας – να υπερβούμε.

Πολλές ήταν οι αφίσες που χρησιμοποίησαν μαθητές του 3ου γυμνασίου, οι οποίοι κατέγραψαν σε μερικές εξ αυτών τα θετικά γνωρίσματα του διαδικτύου και σε άλλες τα αρνητικά. Στόχος ήταν, μέσα από αυτή την καταγραφή ο αναγνώστης της αφίσας να πληροφορηθεί για τους κινδύνους, ώστε να τους αποφεύγει, διατηρώντας όμως τις ευκολίες του διαδικτύου στη ζωή του.

Όπως κι αν έχει, όλες οι αφίσες έδωσαν το μήνυμα ότι η γενιά που έχει ουσιαστικά γεννηθεί …μέσα στο ίντερνετ, θέλει να ενημερωθεί αναφορικά με αυτό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 7/2/2019}