Μήνυμα οικολογίας και διατροφικής επάρκειας από τους Σπορίτες Ροδόπης

Ν. Δομπάζης: «Σκοπός να διαδοθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες»

Μήνυμα οικολογίας και διατροφικής επάρκειας μετέφεραν για ακόμη μία φορά οι Σπορίτες Ροδόπης. Με στόχο τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών ένα ανοιχτό σπορείο στήθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Απριλίου στην αυλή του θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Εκεί, τα μέλη των Σποριτών Ροδόπης με τη δική σας συμμετοχή μεταφύτευσαν φιντανάκια από ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, τα οποία όποιος επιθυμούσε πήρε μαζί του για προσωπική χρήση.

«Πάντα πολλοί καλλιεργητές ανταποκρίνονται, ήρθε αρκετός κόσμος, μοιράσαμε μπόλικα φυτά, γιατί δεν θέλαμε να πάει τίποτα χαμένο» σημείωσε ο υπεύθυνος των Σποριτών Νίκος Δομπάζης, που εξήγησε ότι φέτος βγήκαν πολλά γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε -εκτός από τη μεγάλη καθιερωμένη εκδήλωση που θα συμβεί σε μερικές εβδομάδες- και το ανοιχτό σπορείο.

«Σκοπός της ομάδας μας είναι να διαδοθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες, γιατί με την κλιματική αλλαγή οι παραδοσιακές ποικιλίες, επειδή έχουν ευρεία γενετική βάση, μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να μην έχουμε προβλήματα στη διατροφή μας» ήταν το μήνυμα του κου Δομπάζη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 11/4/2023}