Μουσική Παράσταση: «1922 – Μικρά Ασία – 2022»,

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Κομοτηνής και η  ΔΚΕΠΠΑΚ παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «1922 – Μικρά Ασία – 2022», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. 

Την παράσταση επιμελήθηκε ο  Γιάννης Κάλλαρης που ερμηνεύει με τη Χρυσούλα Κυρατζόγλου τραγούδια μεγάλων συνθετών, με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας γνωστών μουσικών. Συμμετέχουν επίσης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλοτέχνες» και η Παιδική Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλώ να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353911, 2531352112 & 2531354230.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για τις κρατήσεις την Τρίτη 29/11/2022 στις 12 το μεσημέρι.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Μια μουσική παράσταση – ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα που μας πηγαίνει στα παράλια της Μικράς Ασίας, εκεί όπου έλαμψε ο Ελληνικός πολιτισμός, στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη, την Πόλη, τον Πόντο, με στίχους και μουσικές που φτιάχτηκαν από τους Έλληνες της Ρωμιοσύνης μέσα από μουσικούς δρόμους και ρυθμούς, εκφράζοντας τις ρίζες, τις παραδόσεις και τα βιώματα τους. Ένα μουσικό οδοιπορικό που φτάνει μέχρι το σήμερα, στην Ελλάδα της μνήμης, με έργα κορυφαίων δημιουργών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Απόστολου Καλδάρα και του Μάνου Χατζηδάκι.

Συντελεστές παράστασης:

  • Ερμηνευτές:  Γιάννης Κάλλαρης – Χρυσούλα Κυρατζόγλου
  • Εξαμελής ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς: Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Νίκος Μελάς (πλήκτρα – ακορντεόν), Κώστας Αθανασιάδης (κοντραμπάσο), Ρουσλάν Φαχιρίδης (κλαρίνο), Γιώργος Αθανασιάδης (κρουστά).
  • Η Φιλαρμονική  Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σεργκενλίδη.
  • Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Φιλοτέχνες’’ υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κυριακάκη.
  • Η Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 28/11/2022}