Να γιατί οι παράτυποι μετανάστες σκοτώνονται από τα τρένα

Το πρόσφατο δυστύχημα με το τρένο έξω από την Αλεξανδρούπολη που στοίχισε τη ζωή σε δύο παράτυπους μετανάστες δυστυχώς δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή και πιθανόν να μην είναι το τελευταίο.

Είναι όμως απορίας άξιο το γιατί συμβαίνουν τέτοιου είδους δυστυχήματα που -θεωρητικά- θα μπορούσαν να αποφεύγονται εύκολα. Ο ιατροδικαστής Θράκης κος Παύλος Παυλίδης δίνει δύο εκδοχές εκ των οποίων η δεύτερη θεωρείται -από τον ίδιο- ως επικρατέστερη.

Σύμφωνα με την πρώτη, οι μετανάστες ακολουθούν τις γραμμές του τρένου θεωρώντας τες ως ένα «σίγουρο» μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε κάποια πόλη και κοιμούνται πάνω σε αυτές οπότε και παρασύρονται κοιμώμενοι από τρένα, αλλά αυτό το σενάριο δεν έχει πολλές πιθανότητες να ευσταθεί.

Η δεύτερη εκδοχή θέλει τους μετανάστες να επιχειρούν να πηδήξουν πάνω στα τρένα ενώ αυτά κινούνται προκειμένου να ταξιδέψουν λάθρα πάνω σε αυτά και επειδή η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνήθης στις πατρίδες τους. Μόνο που δεν γνωρίζουν ότι τα τρένα στην Ελλάδα -και τη Δύση εν γένει- κινούνται με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτά των πατρίδων τους με αποτέλεσμα τελικά να χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια της επιχείρησης της λαθροεπιβίβασης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 23/7/2018}