Με επιτυχία οι open αγώνες αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής

Με 60 συμμετοχές από Κομοτηνή, Ξάνθη και Αριδαία 

Η πόλη μας αλλά και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής πραγματοποιεί κάθε χρόνο αγώνες αναρρίχησης. Έτσι και φέτος διοργάνωσε Open αγώνες αναρρίχησης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γενικού Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής. 60 παιδιά, παμπαίδες, παγκορασίδες έως έφηβοι και νεανίδες σκαρφάλωσαν σε 3 διαδρομές ανάλογα με την ηλικία τους.

Το πρωί του Σαββάτου αθλητές με ή χωρίς αθλητικό δελτίο από την Κομοτηνή αλλά τις γύρω περιοχές φιλοξενήθηκαν μαζί με τους γονείς στους στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Συγκεκριμένα, αθλητές από την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αριδαία έλαβαν μέρος.

«Είμαστε εδώ για να γνωρίσουν το άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης παιδιά της περιοχής μας και να το δοκιμάσουν, από την ηλικία των 6 ετών», ανέφερε ο ταμίας του ΕΟΣ Κομοτηνής Θεόδωρος Στανίτσας. Εκτός από την αγωνιστική αναρρίχηση ο Σύλλογος διοργανώνει και δράσεις εκτός πίστας σε γειτονικά όρη όπως στη Στρύμη Ροδόπης και στο Νέστο, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να σκαρφαλώσουν και στον βράχο γνωρίζοντας άλλη μία μορφή αναρρίχησης.

Προπονητές του συλλόγου επιτήρησαν τους αγώνες, μεταξύ τους και η Αθανασία Λιούνη η οποία είναι φοιτήτρια 3ου έτους στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ασχολείται με την αγωνιστική αναρρίχηση εδώ και 10 χρόνια και έχει συμμετοχές σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Αναρρίχησης.

Η φετινή χρονιά κλείνει στη 1 Ιουλίου με τους διασυλλογικούς αγώνες στο Βόλο, ενώ η νέα αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

(Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες)

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 21/6/2023}