Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Βλέπω την Πόλη μου με μια ακτίνα ποδηλάτου”

Ο Ερευνητικός Μορφωτικός Οργανισμός «Θράκης Γεννήματα» και η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) συνδιοργανώνουν μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα με κοινό στόχο την ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου, την τουριστική προβολή, την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης αλλά κυρίως τη γνωριμία με την πόλη μας μέσα από μια ξεχωριστή διαδρομή.

Με μια ακτίνα ποδηλάτου βλέπουμε την Πόλη μας, παρατηρούμε και μαθαίνουμε για τα ιστορικά κτήρια μπροστά από τα οποία περνάει ο ποδηλατόδρομος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:00π.μ.

Αφετηρία θα είναι το Mουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης όπου θα γίνει ενημέρωση για τους σκοπούς της δράσης και θα δοθούν χάρτες της διαδρομής. Σε κάθε κτήριο θα υπάρχει πινακίδα με QR Code με πληροφορίες για το κτήριο, οι οποίες θα εμπλουτίζονται με την αφήγηση φυσικών προσώπων εθελοντών.

Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στο αμφιθέατρο της μικρής πλατείας του Αγίου Εύπλου όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα σε όλους ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση δώρων σχετικά με το ποδήλατο!

Το «Θράκης Γεννήματα» είναι ένας Ερευνητικός και Μορφωτικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της πλούσιας κληρονομιάς, την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και των σπάνιων φυσικών, ιστορικών μνημείων και πόρων της κάθε περιοχής. Στόχος του είναι να δημιουργεί συνέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις που υποστηρίζουν το κοινό όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 11/10/2022}