Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ): 200 παιδιά σε Κομοτηνή, 32 σε Μελέτη

Κάθε χρόνο αυξάνονται τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα, φέτος ολοκληρώνεται σεζόν με αριθμό ρεκόρ 198 παιδιά – Το “αναγεννημένο” δωρεάν πρόγραμμα είχε μόλις 5 παιδιά το 2012…

Το στοίχημα της εμπιστοσύνης των γονέων και της διασκέδασης των παιδιών, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής.

Ένα παρατημένο πρόγραμμα που “ζωντάνεψε”

Το πρόγραμμα πάει χρόνο με τον χρόνο και καλύτερα, μας εξηγεί η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία το χαρακτηρίζει ως “πολύ καλό και επιδοτούμενο” και υπενθυμίζει ότι “οι γονείς δεν έχουν καμία επιβάρυνση. Το πρόγραμμα δίνει το δικαίωμα στους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο, στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής ή στη Μελέτη, και να απασχοληθούν εποικοδομητικά”.

Η κα Λιβεριάδου θυμίζει ότι το πρόγραμμα το 2012 είχε μόλις μία δασκάλα και πέντε παιδιά, ενώ την φετινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ: Από τη μία στα παιδιά που συμμετείχαν, με 198 παιδιά να παρακολουθούν τα προγράμματα στην Κομοτηνή και άλλα 18 στην Μελέτη. Από την άλλη στις θέσεις εργασίας, καθώς συνολικά απασχολούνται 11 δάσκαλοι, 8 στην Κομοτηνή και 3 στη Μελέτη.

Άρα το πρόγραμμα και “λύνει” τα χέρια των γονέων και διασκεδάζει ποιοτικά τους μικρούς και δίνει δουλειά σε 11 ανθρώπους της περιοχής. “Είναι πολύ σημαντικό, το ότι οι γονείς έχουν δείξει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα”, σημείωσε η κα Λιβεριάδου.

Ανοιχτές οι εγγραφές

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εγγραφές για τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν σε Κομοτηνή και Μελέτη από 1 Σεπτεμβρίου ως 31 Αυγούστου (καθώς τα ΚΔΑΠ καλύπτουν όλο τον χρόνο κι όχι μόνο το σχολικό έτος) έχουν ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 3 Ιουλίου. Οι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε μόνοι τους μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των γραφείων της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής (οδός Κούλογλου 14, ώρες 08:30 – 14:30 καθημερινές).

Στον ΚΔΑΠ Κομοτηνής υπάρχουν δύο βάρδιες (14:00 με 18:00 και 18:00 με 22:00) με δυνατότητα εγγραφής 100 παιδιών σε κάθε μία, ενώ και του χρόνου θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ στη Μελέτη στο οποίο μπορούν να γραφτούν 32 παιδιά.

Να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα, λόγω καλοκαιριού, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής μετακινούνται τις πρωινές ώρες, επίσης για την βοήθεια των γονέων.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 22/6/2018}