Οι «Τέσσερις εποχές» του Vivaldi στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Οι περίφημες Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi και ο ύμνος Confitebor tibi, Domine του Giovanni Battista Pergolesi θα ερμηνευθούν από την ορχήστρα εγχόρδων και την πεντάφωνη χορωδία του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών .

Επίσης, θα εκτελεσθούν άγνωστα έργα Θρακών μουσουργών του 19ου αιώνα, μεταξύ των οποίων και εναρμονίσεις ελληνικών δημοτικών τραγουδιών.

Συμμετέχουν ως σολίστ ο κορυφαίος βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκος Μάνδυλας και οι μονωδοί Ριψιμέ Ντανιελιάν και Παναγιώτα Παρούση. Το σύνολο διευθύνει ο Αρχιμουσικός Θανάσης Τρικούπης.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών ,της ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Να σημειωθεί ότι η μετάβαση του κοινού στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου θα γίνει με λεωφορείο από τις 7 30 μμ το απόγευμα από το χώρο της διασταύρωσης και η επιστροφή ομοίως μετά το πέρας της εκδήλωσης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 31/7/2018}