Το Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Β. Ελλάδος στην Μαρώνεια

Μία συνδιοργάνωση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και του ποδηλατικού συλλόγου Θράκας Ιππέας

Με τον καιρό σύμμαχο, 12 ποδηλατικές ομάδες και σύλλογοι, με πάνω από 100 αθλητές έφτασαν στην Μαρώνεια ήδη από εχθές για τον αγώνα του Πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου Β. Ελλάδος, σε ένα αγώνα αντοχής 80 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή που ακολουθήσαν οι αθλητές ξεκινούσε από το κέντρο της Μαρώνειας, μέχρι τους Προσκυνητές, από εκεί κινούνταν προς τον Ίμερο και από τον παραλιακό δρόμο πίσω στη Μαρώνεια, επί τέσσερις φορές με την τελευταία να φέρνει και τον τερματισμό.

Πλήθος αθλητών κατέκλυσε τη Μαρώνεια και δημιούργησε ένα μοναδικό κλίμα, δείχνοντας ίσως και μία ακόμα κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Μαρώνεια, προς τον αθλητικό τουρισμό. Οι περισσότεροι από τους αθλητές και τα πληρώματα επισκεπτόταν την περιοχή για πρώτη φορά, και όλοι είχαν να πουν για την ομορφιά του τοπίου, αλλά και το δύσκολο της διαδρομής.

«Μία πανέμορφη περιοχή, η Μαρώνεια. προσωπικά έρχομαι πρώτη φορά, και ήδη με την πρώτη διοργάνωση είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Συζητάμε ήδη με τον Κυριάκο Γκογκότζη, από τον Θράκα Ιππέα, αλλά με το κ. Σταυρίδη, το δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει και του χρόνου και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ, Παπαδόπουλος Παύλος.

Παρόντες φυσικά και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, έξι στον αριθμό με τρία οχήματα, έτοιμη να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Στα μόνο αρνητικά της διοργάνωσης η σχεδόν ανύπαρκτη διαφήμιση, κάτι που στην ουσία στέρησε από τον κόσμο της δυνατότητα του να βιώσει μία μοναδική εμπειρία με ποδηλάτες από όλη τη Β. Ελλάδα, άψογα οργανωμένους, να τα δίνουν όλα σε μία μοναδική διαδρομή.

Όπως μας είπε ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης, υπάρχουν συζητήσεις για την διεξαγωγή και αγώνα mountain bike, καθώς το τερέν περιοχής θεωρείται ιδανικό, αλλά και ότι ήδη από τώρα σκέφτονται τον επόμενο αγώνα Β. Ελλάδος.

Ένα μεγάλο μπράβο στον ποδηλατικό σύλλογο Θράκα Ιππέα για τη διοργάνωση, και σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

Δείτε εδώ βίντεο από την εκκίνηση της κατηγορίας Masters

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Σταύρου Φανφάνη, 14/5/2018}