Μία διαφορετική εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Μαρώνεια

10 βραβευμένες πίτες της Θράκης συστήνονται στο κοινό της Ροδόπης

Την φιλοξενία από τον σύλλογο γυναικών Ιππαρχία Μαρώνειας θα γνωρίσουν οι 15 σύλλογοι του Έβρου και της Ξάνθης που θα συμμετέχουν στην συνάντηση του πρώτου Σαββατοκύριακου του Σεπτέμβρη προβάλλοντας μια σειρά παραδοσιακών πιτών που φτιάχνονται με μεράκι και ντόπια υλικά.

Μετά τον εκκλησιασμό το πρωί της Κυριακής στον Αη Γιάννη Μαρώνειας θα ακολουθήσει γλέντι και γευσιγνωσία με τις πίτες που ετοίμασαν οι καλονοικοκυρές, ρυζόπιτα , σπανακοτυρόποτα, καβουρμαδόπιτα, μπεσλεμέδες, κολοκυθόπιτα κ.α.

Οι εν λόγω πίτες της Θράκης, 10 το σύνολο, διόλου τυχαίες δεν είναι, αφού βραβεύτηκαν προσφάτως από επιτροπή μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο πολιτιστικό σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Αγναντιάς Έβρου.

Ακολούθως θα γίνει ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό που διατηρεί αυθεντικά το χρώμα του, προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Ταβανιώτη, τις πέτρινες κατασκηνώσεις, το ιστορικό σχολείο και το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.

Με συμβολικό τίμημα για όσους επιθυμούν θα προσφερθεί γεύμα κάτω από τα πλατανάκια στα ταβερνάκια του χωριού.

Η πρωτότυπη αυτή συνάντηση γευσιγνωσίας θα λάβει χώρα στην πλατεία της Μαρώνειας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00. Την υλοποίηση της εκδήλωσης στηρίζει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 7/9/2018}