Μαγική τελετή λήξης στο Φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” 1.200 μουσικοί επί σκηνής !

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της μεγαλύτερης ορχήστρας και χορωδίας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ξάνθη, το Φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική.

Ενθουσιασμένοι είναι οι ξανθιώτες, οι θεατές αλλά και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων από την επάνοδο του Φεστιβάλ Ξάνθη – Πόλις Ονείρων,  με τη συμμετοχή μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Κυπουργού, ο φετινός θεσμος ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία. Εκεί 600 μουσικοί και 600 μέλη χορωδίας παρουσίασαν την – ταυτισμένη με το θεσμό- “Πόλη Μαγική” του Μάνου Χατζιδάκι, το Εμβατήριο της Σμύρνης, στη συγκυρία των 200 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και το πολύ γνωστό παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας “Άνδρα μου πάει” για τους μετανάστες που εγκατέλειπαν τα μέρη τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Ξάνθης με την ομιλία του ενώ μετά το τέλος της εμφάνισης, ο Νίκος Κυπουργός, αφού παρουσίασε τους μουσικούς στο κοινό, που χειροκροτούσε ευχαρίστησε “όλη την πόλη της Ξάνθης για την υπέροχη φιλοξενία”, όπως ανέφερε. Η βραδιά έκλεισε όπως πάντα με την “Μια πόλη μαγική” του μεγάλου Χατζιδάκι, που αφιερώνεται πάντα στους πολίτες της Ξάνθης ” που έχουν αγκαλιάσει αυτό το θεσμό” είπε ο γνωστός συνθέτης.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε μετά από μια εβδομάδα μαθημάτων, βιωματικών εργαστηρίων, σεμιναρίων, πρόβας , συναυλιών και καλλιτεχνικής σύμπραξης εκατοντάδων παιδιών από όλη την Ελλάδα. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού και  το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ενώ πολύτιμη ήταν για άλλη μια χρονιά η αρωγή των δεκάδων εθελοντών από την πόλη.

Δείτε εδώ και εδώ και εδώ και εδώ σχετικά βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 8/5/2022}