Συνεχίζονται οι επιθέσεις λύκων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη Ροδόπη

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις λύκων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην παραλίμνια περιοχή του Μητρικού, οι οποίες ξεκίνησαν από τον προηγούμενο χειμώνα, με τους κτηνοτρόφους να ζητούν να παρθούν μέτρα ώστε οι λύκοι να μην επιτίθoνται στις εγκαταστάσεις τους.

Όπως τονίζει ο κτηνοτρόφος κ. Γεώργιος Μάτζαρης, στη λίμνη του Μητρικού υπάρχουν πληθυσμοί τόσο λύκων όσο και τσακαλιών και ενώ τα τσακάλια δεν κάνουν ιδιαίτερη ζημιά, οι λύκοι έχουν αρχίσει το τελευταίο χρόνο να επιτίθονται σε εγκαταστάσεις, με έναν κτηνοτρόφο να χάνει 60 πρόβατα μέσα σε ένα μήνα.

Μάλιστα επειδή οι επιθέσεις είναι συνεχείς, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δυσπιστία των αρχών για τον ακριβή αριθμό των ζώων που χάνονται από τις επιθέσεις, ενώ αυτή την περίοδο, που πολλά από τα ζώα είναι έγκυα, οι απώλειες περιλαμβάνουν και αποβολές λόγω του φόβου που προκαλούν οι επιθέσεις.

Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στην Παραδημή πριν από μία εβδομάδα, ενώ επιθέσεις έχουν γίνει στο Μικρό και το Μεγάλο Κρανοβούνι, στα Παγούρια και το Νέο Σιδηροχώρι.

«Είχαμε την κρίση, την ευλογιά δύο χρόνια, τον καταρροϊκό πυρετό, αν έχουμε τους λύκους τώρα έχουμε χαθεί» σημείωσε, για αυτό και έχουν ζητήσει από το Δημοτικό σφαγείο Κομοτηνής να ρίχνει υποπροϊόντα που δεν χρειάζεται κοντά στην λίμνη, ώστε οι λύκοι να μην είναι νηστικοί και να μην επιτίθονται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Όμως αυτό έχει μια μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, για αυτό και ζητούν όσο το δυνατόν πιο άμεση παρέμβαση.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, του Κώστα Μαρκενδούδη, 15/11/2017}