Αναγνωρίζονται ως ιαματικά τα Λουτρά Σαμοθράκης

Ο οικισμός των Θέρμων μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο Τουριστικό Κέντρο του νησιού – Σημαντική η Απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη – Το αίτημα εκκρεμούσε από το 2015

Ως ιαματικός αναγνωρίζεται ο φυσικός πόρος «Ψαρόθερμα» στην περιοχή Θέρμα, του δήμου Σαμοθράκης, με απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε σχεδόν 4 χρόνια, αφού το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον Δήμο προ τετραετίας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, όπως σημειώνει το υπουργείο.

Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπέρθερμος, ισχυρά χλωρονατριούχος, ασβεστούχος, μαγνησιούχος, καλιούχος, ελαφρά βασικός, υπερτονικός, αλατούχος (αλιπηγή). 

Ο συγκεκριμένος ιαματικός πόρος θα χρησιμοποιηθεί για λουτροθεραπεία.

Τα Θέρμα (ή Λουτρά) είναι το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού, γνωστό για τις πηγές και το σπάνιο και ιδιόμορφο φυσικό περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά τα ορμητικά νερά των ποταμών που σχηματίζουν καταρράκτες και μικρές λίμνες (βάθρες) και τη δασική βλάστηση. 

Ο οικισμός απέχει 13χλμ. από την Καμαριώτισσα και 400μ. από τις βόρειες ακτές, όπου υπάρχει το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο του νησιού και λειτουργούν δύο δημοτικά κάμπινγκ.

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου πόρου ως ιαματικού θεωρείται πολύ σημαντική για τη θωράκιση του  νησιού ως προορισμού ιαματικού τουρισμού.

Σημείωση Ε.Θ.:Το αίτημα για τα θερμά λουτρά είχε υποβληθεί από τον Δήμο Σαμοθράκης σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου του 2015.

Αλλά είχε μπει το χρονοντούλαπο. Αυτό ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την Σαμοθράκη. Σ. Κ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, από Newsbeast.gr, 11/9/2019}