Στη Βιστωνίδα ο Υπουργός Β. Αποστόλου με νομοθετικές ρυθμίσεις για τις λιμνοθάλασσες

Στη Λίμνη Βιστωνίδα βρέθηκε στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Συνοδευόμενος από κυβερνητικούς παράγοντες και τοπικά στελέχη, το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου αλλά και την υπηρεσιακή παράγοντα του τομέα της αλιείας εσωτερικών υδάτων, ξανθιώτισσα Χ. Ψαλτοπούλου, ο Υπουργός επισκέφθηκε τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό όπου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών Βιστωνίδας και Κεραμωτής το ζήτημα της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το Υπουργείο και αναμένεται προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και αφορά την αλιεία σε λιμνοθάλασσες.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Υπουργός ανέφερε ότι επεδίωξε να διαπιστώσει δια ζώσης «όσα συζητάμε στην επιτροπή παραγωγής της Βουλής  κι έχουν σχέση με την ρύθμιση θεμάτων αλιείας κι εκμετάλλευση της Βιστωνίδας λίμνης από τον Συνεταιρισμό». Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις «δυνατότητες δημιουργίας μιας μονάδας που όχι μόνο θα εκμεταλλεύεται τα ψάρια της λίμνης αλλά κυρίως θα έχει δυνατότητες μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να δημιουργήσει τις υποδομές για να γίνει ένας βασικός σταθμός αλίευσης κι επεξεργασίας των ψαριών της περιοχής» είπε και μίλησε για τις προοπτικές για την παγκόσμια αγορά.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και του Συνδέσμου Λιμνοθαλασσών Ελλάδας «Στέλιος Μπαλάσης», Γιώργος Γκίλης που ευχαρίστησε τον υπουργό τόσο για την παρουσία του στην Βιστωνίδα «όσο και για τις προσπάθειές του μαζί με τον υφυπουργό κ. Τσιρώνη για τις ρυθμίσεις του άρθρου 10 στον νόμο για τα νωπά. Σύμφωνα με τον Γ. Γκίλη η κυβέρνηση επιλύει θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιρισμοί εδώ και σχεδόν 50 χρόνια ενώ βαρύνουσα ήταν η θέση που εξέφρασε ο συνεταιρισμός της Βιστωνίδας.

{Πηγή δημοσίευσης https://xanthi2.gr/ , 29/9/2017}