Λιμενικό: “Τα μίλια που κάνουν τα ελληνικά σκάφη στο αν. Αιγαίο αντιστοιχούν με αυτά που κάνουν σκάφη ευρωπαϊκών ακτοφυλακών σε 10 χρόνια»

Στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην Καβάλα βρέθηκε ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Θεόδωρος Κλιάρης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διοικητή της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Ο κ. Κλιάρης ενημερώθηκε για το έργο των Λιμενικών Αρχών και συνεχάρη τα στελέχη των υπηρεσιών και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών για τον επαγγελματισμό και τη φιλοτιμία που επιδεικνύουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αποκαλυπτικά για την συνεισφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου είναι τα λόγια αξιωματικών του Λ.Σ.: «Τα μίλια που κάνουν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο ανατολικό Αιγαίο αντιστοιχούν με αυτά που κάνουν σκάφη ευρωπαϊκών ακτοφυλακών σε δέκα χρόνια.»

Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι αξιωματικοί του Λ.Σ. «και αυτή τη περίοδο πλωτά μέσα και προσωπικό καταπονούνται σημαντικά αλλά βρίσκονται διαρκώς στη πρώτη γραμμή διότι οι μεταναστευτικές ροές καταγράφουν αυξητικές τάσεις ειδικά όσο ο καιρός είναι καλός και επιτρέπει τα «ταξίδια» από τα τουρκικά παράλια προς τις ακτές των ελληνικών νησιών» θέτοντας παράλληλα ως κομβικό το ρόλο των τουρκικών διωκτικών Αρχών λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ενημερώνουμε εμείς τους τούρκους συναδέλφους για λέμβους που βρίσκονται σε τουρκικά χωρικά ύδατα ή είναι έτοιμες να αναχωρήσουν από τις απέναντι ακτές».

Σημειώνεται πως στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και 50 σκάφη του Λ.Σ. ενώ σε αυτά συνδράμουν αλλά περίπου 12 του Frontex.

Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνο με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εν γένει λειτουργίας του λιμένα Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία ακολούθησε περιήγηση στις υποδομές του λιμένα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 31/10/2019}