Πρόσω ολοταχώς για την ίδρυση λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης επισκέφτηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Και σε αυτήν την συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ακόμη μια φορά στα όσα ανέφερε κατά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας με πολιτική γενναιότητα ότι βούληση και επιλογή του για την έδρα της Λιμενικής Ακαδημίας είναι η Αλεξανδρούπολη.

Προς τούτο ανέθεσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτη για το πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων που θα αναλάβουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, προκειμένου να κατοχυρωθεί το διδακτικό κομμάτι.

Τέλος, ο υπουργός ήταν θετικός στην περίπτωση στέγασης της Λιμενικής Ακαδημίας στο παλιό νοσοκομείο επί της Δήμητρας καθώς ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για το μέχρι σήμερα ιστορικό, την πρόσφατη απόκτηση της κυριότητας του χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την αιτούμενη παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας θεωρείται αδύνατη ενώ αυτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης δυνάμενη να συμβεί.

Φυσικά ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλα δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή, την αντικατάσταση του «SAOS II» για όσο χρονικό διάστημα θα επισκευάζεται στον Πειραιά αλλά και την επαναφορά στην επιδοτούμενη δρομολόγηση των γραμμών Λαύριο-Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο-Μυτιλήνη μετά το άγονο αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Ο υπουργός  δεσμεύτηκε ότι βούλησή του είναι να τα καλύψει ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κάτοικοι ιδιαίτερα της Σαμοθράκης αλλά και η αγορά της καθώς και η επαναφορά του διαγωνισμού για τις δύο επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, 27/1/2018}