Μεταφέρεται το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την μετεγκατάστασή του σε κτίριο, εντός του χώρου του λιμανιού

Γνωστό σε όλους τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υπάρχον κτίριο του Λιμεναρχείου.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, στο οποίο οι εικόνες μιλούσαν από μόνες τους, αποδεικνυόταν το μη λειτουργικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το μοναδικό πράγμα που ζητούν πλέον οι Λιμενικοί, όπως υπογραμμίζει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Θράκης, κ. Σάκης Ζησίδης, είναι η μετεγκατάστασή τους σε νέο κτίριο, πιο σύγχρονο, εντός του χώρου του λιμανιού.

Επιπλέον,  να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο αίτημα μεταβιβάστηκε και στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Δευτέρας.

Νέα έργα για το λιμάνι της Αλεξ/πολης ύψους 23 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Ζησίδη, υπάρχει ήδη η πρόταση διαμόρφωσης ενός χώρου στα πρότυπα των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μιας και η υπηρεσία, αφού χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το προβληματικό κτίριο επί της παραλιακής οδού, στεγάζεται τα τελευταία χρόνια σε χώρο ιδιώτη.

Στα έργα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με συνολικό προϋπολογισμό 23 εκ. ευρώ, περιλαμβάνεται λοιπόν και η δημιουργία χώρου που θα στεγάσει και το νέο Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 18/11/2017}