Επιτέλους: Ολικό «λίφτινγκ» στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Στις 28 Μαΐου η «πρεμιέρα» για ζωντανά υπαίθρια θεάματα με το 50% των θεατών – Ηλ. Ασκαρίδης: Σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις – Θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε παραστάσεις – Υπάρχει ενδιαφέρον

Αλλάζει – επιτέλους – τα καθίσματα που… ξέβαφαν στα ρούχα των θεατών και γενικότερα την όψη του, το Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, με τις εργασίες που ήδη διεξάγονται να ολοκληρώνονται σε δύο εβδομάδες περίπου, ώστε ο υπέροχος (χωροταξικά) χώρος που βρίσκεται στον «γιακά» της Ξάνθης, να μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, μετά και το «πράσινο φως» που έχει δοθεί από την Πολιτική Προστασία για τα υπαίθρια θεάματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από πλευράς πολιτείας, την Παρασκευή 28 Μαΐου θα κάνουν «πρεμιέρα» οι ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία, ενώ ήδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλία Ασκαρίδη, ο οποίος μιλά στην «Θ», καλλιτεχνικά σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για παραστάσεις στην Ξάνθη.

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ – ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Ασκαρίδης αναφέρει στην «Θ» ότι:

Υπάρχει ενδιαφέρον εδώ και καιρό για θέατρα και συγκροτήματα. Υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις και μένει να δούμε τι θα γίνει και με τα υγειονομικά μέτρα (για την ώρα είναι το 50% των θεατών). Όσον αφορά στις παρεμβάσεις, από την αρχή ενημερώθηκα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με τα καθίσματα στο Θερινό Αμφιθέατρο, τα οποία «ξέβαφαν» στα ρούχα των θεατών και θα αλλάξουν. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των νέων καθισμάτων. Το θέατρο θα βαφεί επίσης. Υπήρχαν και κάποια προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και γενικά θα γίνουν ριζικές αλλαγές. Ήδη, τα συνεργεία δουλεύουν καθημερινά και πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις. Έτσι θα μπορούμε να υποδεχθούμε φέτος είτε θέατρα είτε μουσικά σχήματα. Η χωρητικότητα του θεάτρου είναι περίπου στα 800 άτομα. Τόσα χρόνια ήταν ένα θέατρο εγκαταλελειμμένο και έπρεπε κάτι να κάνουμε. Και βέβαια φέτος – μετά την πανδημία – ο κόσμος χρειάζεται και ψυχαγωγία και διασκέδαση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, για να δώσουμε μια νέα «πνοή» και να αναβαθμίσουμε το Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/,  27/5/2021}