Θεία Λειτουργία για τους υποψηφίους των πανελλαδικών τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

«Οι εξετάσεις αυτές είναι εύκολες σε σχέση με αυτές της ζωής» το μήνυμά του

Την καθιερωμένη πλέον Θεία Λειτουργία υπέρ του φωτισμού και της ενδυνάμωσης των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα Πέμπτη, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και αύριο Παρασκευή για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, 5 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά το πέρας της λειτουργίας προσκάλεσε τους τελειόφοιτους να αποβάλλουν το άγχος των εξετάσεων, καθώς, όπως τόνισε, ο άνθρωπος δίνει καθημερινά εξετάσεις στη  ζωή του, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μορφωμένους και ικανούς νέους, οι οποίοι με τον δυναμισμό και τη διάθεσή τους για το ανώτερο και το ποιοτικότερο μπορούν να αλλάξουν τα παρόντα και να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο.

Ο ίδιος παρακάλεσε και τους γονείς να συμπαρίστανται, ιδιαιτέρως αυτό το διάστημα στα παιδιά τους, χωρίς να τους μεταδίδουν την αγωνία τους, ενώ ανακοίνωσε πως καθ’ όλη την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων θα τελούνται Παρακλητικοί Κανόνες για την πνευματική ενίσχυση των υποψηφίων.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Η εκκλησία προσευχητικώ τω τρόπω θα σας συνοδέψει σε όλη αυτή την πορεία»

«Βρισκόμαστε στις παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων και τα παιδιά μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτή την τελευταία χρονιά, έδωσαν όλη τη δύναμη της ψυχής και του σώματός τους, εργάστηκαν φιλόπονα και φιλότιμα στη μάθηση και ήρθαν οι μέρες αυτές ούτως ώστε όλη η αυτή τη προσπάθεια να την καταγράψουν, να την παρουσιάσουν και μέσα από αυτή να διαγωνιστούν για μία θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας» σημείωσε ο ίδιος στις δηλώσεις τους για να επισημάνει πως «σε μία τέτοια σπουδαία ημέρα για της ζωή τους και το μέλλον το οποίο διαγράφουν, εμείς, οι γονείς, όλος ο λαός βρισκόμαστε δίπλα τους. Η εκκλησία προσευχητικώ τω τρόπω , όχι εντείνοντας την αγωνία τους αλλά θέλοντας να τους ανοίξει ορίζοντες και στο μυαλό και την ψυχή, και να τους συνοδέψει σε όλη αυτή την πορεία, ευχόμενη στον Θεό να τους δώσει σώφρονα λογισμό, καρδία νυμφούσα  για να καταγράψουν στις κόλλες που θα τους δοθούν τα θέματα, να τα χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πραγματικά να αποκτήσουν ό,τι είναι ποθητό».

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ωστόσο τόνισε πως «οι εξετάσεις αυτές είναι πιο εύκολες σχετικέ με τις εξετάσεις στην ζωή» για να καταλήξει λέγοντας πως «έτσι αρχίζουμε από τα εύκολα, για να αντιμετωπίσουν και τα πιο δύσκολα τα πράγματα της ζωής».

Μετά το πέρας της λειτουργίας και την απεύθυνσή του προς τους μαθητές και τους παρευρισκομένους γονείς, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στυλό, εν είδει καλής επιτυχίας στους μαθητές.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, της Νατάσσας Βαφειάδου, 7/6/2018}