Συζήτηση για δημιουργία δεύτερης λαϊκής αγοράς στην Αλεξανδρούπολη!

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του σωματείου εμπόρων πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Έβρου , στην οποία συμμετείχαν επίσης , ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Κιζιρίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης. 

Συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα υπαίθριου εμπορίου , ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πρόταση του Δημάρχου για την αναγκαιότητα ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στη Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή εμπόρων και παραγωγών πωλητών που θα φέρουν νόμιμη άδεια .

Διαπιστώθηκε ότι η ανάγκη ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στην ανατολική πλευρά της πόλης , καθώς η υφιστάμενη επί της οδού Παπαναστασίου εξυπηρετεί κυρίως κατοίκους της δυτικής πλευρά της πόλης , γίνεται ακόμα εντονότερη δεδομένου ότι ο Δήμος μεγαλώνει πληθυσμιακά και κρίνεται απαραίτητο να εξυπηρετηθούν περισσότεροι καταναλωτές ιδιαίτερα του κεντρικού ιστού .

Σε αυτό συνηγορεί και η ήδη κατατεθειμένη πρόταση – μελέτη της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο για επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη με τρεις νέες γραμμές που θα εξυπηρετούν διάφορα σημεία και πολλαπλάσιους δημότες .

Επιπλέον , θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία δίνοντας ανάσα στον ταλαιπωρημένο κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών , οι οποίοι υποδέχθηκαν την πρόταση που είναι αίτημα ετών και δήλωσαν την επιθυμία του κλάδου τους προς αυτή την κατεύθυνση . Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν συζητήσεις και με άλλους φορείς και θεσμικά όργανα με σκοπό να κατατεθούν όλες οι απόψεις , έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει όλα τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την προοπτική ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στη Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης .

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 1/7/2020}