Στήθηκαν οι πάγκοι στην Ορεστιάδα – Επαναλειτουργούν από σήμερα οι λαϊκές αγορές

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι Λαϊκές Αγορές στον Δήμο Ορεστιάδας και συγκεκριμένα από την Τρίτη 28/4 λειτουργεί η λαϊκή αγορά της Ορεστιάδας μόνο με ντόπιους παραγωγούς, την Πέμπτη 30/4 στα Ρίζια και τα Δίκαια (λόγω και της αργίας της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή) και το Σάββατο στον Κυπρίνο & τη Βύσσα.

Στις λαϊκές αγορές θα συμμετέχουν μόνο ντόπιοι παραγωγοί οπωροκηπευτικών καθώς επίσης και παραγωγοί μελιού. Η απόσταση που θα διατηρούν οι παραγωγοί θα είναι 6 μέτρα ενώ θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας τα οποία θα επιβλέπει η Δημοτική Αστυνομία ενώ οι πάγκοι θα στηθούν μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ορεστιάδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να αποφύγουν τον συγχρωτισμό δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους από τους ντόπιους παραγωγούς καλώντας στο Δήμο όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλαμβάνουν και την διανομή των προϊόντων.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
  2. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  3. Απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε ́ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Οι πελάτες θα πρέπει να εξυπηρετούνται το πολύ ανά δύο, έχοντας απόσταση 2μ μεταξύ τους. Οι πωλητές (παραγωγοί- επαγγελματίες) θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ( γάντια, μάσκες, αντισηπτικό).

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 28/4/2020}