Μ. Τσέπελης: «Μέχρι τον Μάρτιο το Κυνοκομείο – Δημιουργούμε και καταφύγιο αδέσποτων»

Δυσφορία εκφράζουν οι Ξανθιώτες για το συνεχιζόμενο πρόβλημα των αδέσποτων… –  «Το πρόβλημα θα επιλυθεί μια για πάντα» σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλης της Ξάνθης είναι ασφαλώς το ζήτημα των αδέσποτων. Ένα θέμα για το οποίο κατηγορήθηκε ουκ ολίγες φορές η προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού το πρόβλημα παρέμενε ενώ…κυνοκομείο «ακούγαμε» και κυνοκομείο δεν βλέπαμε…

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, με αφορμή την «δυσφορία» που εξέφρασαν συμπολίτες μας στην εφημερίδα μας και για την νέα Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων αλλά και με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, κατά την τελευταία για το 2019, συνεδρίασή της, που αφορούσε στην «κατά προτεραιότητα κατασκευή του έργου της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης για την υδροδότηση του κυνοκομείου με συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης».

«ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ – ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης ανέφερε στην «Θ» ότι «υπάρχουν δύο ενότητες για την λύση στο ζήτημα «αδέσποτα». Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά το ότι μέχρι τον Μάρτιο, το Κυνοκομείο Ξάνθης θα τελειώσει, ενώ παράλληλα κινούμαστε για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων για να πάνε εκεί όλα τα αδέσποτα. Στόχος μας να μην υπάρχει σκυλί μέσα στην Ξάνθη, σε πάρκα και πλατείες. Όλα θα πάνε πρώτα στο κυνοκομείο και στη συνέχεια στο καταφύγιο και με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος, με περιποίηση και ιατρική περίθαλψη. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε διοίκηση εδώ και τέσσερις μήνες και έπρεπε να διεκπεραιώσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Πάντως τον επόμενο καιρό, εκτιμώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 το θέμα αυτό θα έχει επιλυθεί μια για πάντα».

«ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ»

«Το θέμα των αδέσποτων είναι από τα πιο δύσκολα για τους ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να περπατούν χωρίς φόβο σε κάθε στενό της πόλης και στις πλατείες. Έχουμε ξεπεράσει τις 180 επιθέσεις αδέσποτων τον χρόνο. Το σημείο του καταφυγίου θα το βρουν οι εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με τους επιστήμονες των υπηρεσιών αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σιαμπάν Μπαντάκ. Το κυνοκομείο θα τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο. Έχουμε ως στόχο από την ανάληψη των καθηκόντων μας, εντός εξαμήνου να τελειώσει το κυνοκομείο και θεωρούμε ότι τον Μάρτιο θα έχει τελειώσει. Έχει ήδη ρεύμα και έχει πάει και το νερό. Πήραμε απόφαση και θα τελειώσει» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «μετά την ολοκλήρωση των υποδομών που απαιτούνται, ώστε και τα ζώα να είναι σε συνθήκες όπως προβλέπονται από τον νόμο, ο κόσμος θα μπορεί να μας κρίνει για την συνέπειά μας ή όχι. Δεν μπορούμε όμως να μεταφέρουμε και τα αδέσποτα οπουδήποτε. Δεν είναι σωστό. Είναι ασέβεια και δείγμα πολιτισμού».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 8/1/2020}