Αυξήθηκαν οι υιοθεσίες στο κυνοκομείο Κομοτηνής το 2020

Έγιναν συνολικά 365 υιοθεσίες από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής τη φετινή χρονιά σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής, όπως δείχνουν τα παρακάτω στοιχεία:

«Ιανουάριος 27, Φεβρουάριος 28, Μάρτιος 20, Απρίλιος 19, Μάιος 47, Ιούνιος 30, Ιούλιος 41, Αύγουστος 39, Σεπτέμβριος 36, Οκτώβριος 25, Νοέμβριος 53. To 2020 ξεκίνησε με 27 υιοθεσίες τον πρώτο μήνα και έφτασε στον διπλασιασμό τους τον Νοέμβριο, ενώ ο συνολικός αριθμός του ενδεκάμηνου είναι 365 υιοθεσίες σκύλων», τονίζει ο δήμος.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό επίσης πως «τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουν νέα στέγη στη Ροδόπη και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, είναι -με μέριμνα των υπηρεσιών του Δημοτικού Κυνοκομείου μας- εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο. Οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μάλιστα, το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου δηλώνονται από το κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ. Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice)».

Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν έναν νέο συγκάτοικομπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο, στη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής και να περιηγούνται στα προφίλ των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής:

https://www.komotini.gr/diafora/yiothesia-adespotoy 

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675. Για την μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο: 11:00 – 13:00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 1/12/2020}