Θράκη: Κυνηγετικός προορισμός

Ξεκίνησε στις 6 σήμερα το πρωί η φετινή Κυνηγετική Περίοδος και ήδη σε όλο το νομό Έβρου ακούγονται τα «μπαμ» των κυνηγών όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα, που έχουν έρθει στα μέρη μας για να κυνηγήσουν τρυγόνια και ορτύκια.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι αγαπημένος προορισμός πολλών κυνηγών, είναι ο νομός Έβρου και είναι φυσικό να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κατά το εναρκτήριο κυνήγι. Οι φημισμένοι ορτυκότοποι και τα σταροχώραφα της Θράκης εγγυώνται συναρπαστικά και αποδοτικά κυνήγια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετές περιοχές του Νομού Έβρου (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φέρρες, Σουφλί κ.τ.λ.) κατακλύζονται από κυνηγούς για να κυνηγήσουν ορτύκια και τρυγόνια κατά τον μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, υδρόβια και παρυδάτια τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων κυνηγούν στις εξής περιοχές:

  • Οι Αθηναίοι κατά 61% στη Στερεά Ελλάδα και κατά 39% εκτός Στερεάς.
  • Οι Θεσσαλονικείς κατά 48% στους όμορους νομούς της Θεσσαλονίκης, κατά 45% στο Νομό Θεσσαλονίκης και κατά 7% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι περισσότερες κυνηγετικές εξορμήσεις γίνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη σε ποσοστό 40,6%, στη Στερεά Ελλάδα και στις Κυκλάδες σε ποσοστό 28,1%, στην Πελοπόννησο σε ποσοστό 13,7%, στη Θεσσαλία (7,1%), στην Ήπειρο (4,3%), στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα (3,4%) και στο Αρχιπέλαγος (Λέσβος, Σάμος, Χίος) σε ποσοστό 2,7%.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.evros-news.gr/ , 20/8/2017}