Κυκλοφοριακά μέτρα για την κατασκευή γέφυρας στο Λίσσο

Προσωρινό stop στην κυκλοφορία οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φιλύρας-Αρριανών

Επιτέλους ξεκινάει η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο, μεταξύ των οικισμών Φιλύρας και Αρριανών. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της ορεινής Ροδόπης, ιδίως του Δήμου Αρριανών, καθώς μέχρι σήμερα η σύνδεση Αρριανών και Φιλύρας γίνεται μέσω της παλαιωμένης ιρλανδικής γέφυρας που και επικίνδυνη είναι και αποκλείει το οδικό δίκτυο με την πρώτη δυνατή νεροποντή.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Ροδόπης, για τις ανάγκες κατασκευής του έργου «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά».

Την κατασκευή γέφυρας και την γενικότερη οδική σύνδεση από Πανεπιστημιούπολη έως Αρριανά έχει παρακολουθήσει στενά ο «Χ» με αποκλειστικά δημοσιεύματα από το 2018.

Σχετικά εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Αφότου έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα ολοκληρώσει ένα ‘παζλ’ της σύνδεσης του βορινού άξονα της Ροδόπης, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών της περιοχής», γνωστοποίησε πως θα συνεχιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων το διάστημα κατασκευής της γέφυρας: «για ορισμένο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φιλύρα-Αρριανά. Η κυκλοφορία θα εκτραπεί μέσω της οδού που θα διέρχεται από τους οικισμούς Άμφια-Πρωτάτο-Τσιφλίκι-Μικρό Πιστό».

Άξιο αναφοράς είναι πως η γέφυρα δεν θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση, η οποία θα παραμείνει ως εναλλακτική όδευση, αντιθέτως θα κατασκευαστεί μερικές δεκάδες μέτρα μακριά της.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 25/8/2020}