ΚΤΕΛ Έβρου: Σε τρία χρόνια η μεταφορά του – Απ’ το 2015 υπόσχεται ότι μετακομίζει ο δήμαρχος Β.Λαμπάκης

Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να παραμείνει και για τα επόμενα τρία χρόνια το ΚΤΕΛ Έβρου, αφού η μεταφορά του  στο πέτρινο κτήριο του ΟΣΕ που έχει ανακοινώσει από το 2015 ακόμα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης πως μετακομίζει άμεσα, αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το… 2022 θα είναι επιτυχία.

Από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και Βαγγέλης Μυτιληνός με την διοίκηση του ΚΤΕΛ Έβρου και ένα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων τους ήταν η μετακόμιση σε άλλο σημείο, προέκυψε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν περάσουν τρία χρόνια. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν σε ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις και οι δύο πρόσφατα. Γιατί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνεχώς προκύπτουν, έχουν καταστήσει και το συγκεκριμένο έργο… γεφύρι της Άρτας και η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και σε πολλά άλλα έργα, συνέχεια δίνει υποσχέσεις, βάζει χρονοδιαγράμματα, αλλά αυτά συνέχεια διαψεύδονται.

Οι διοικούντες του ΚΤΕΛ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σταμάτη Ντούμπα, είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι θέλουν να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μετακόμιση, προκειμένου να βρεθούν σε καλύτερες εγκαταστάσεις και περιοχή, κάνουν από την πλευρά τους ότι μπορούν, αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Χωρίς να έχουν αυτοί την ευθύνη στο συγκεκριμένο θέμα.

ΔΕΙΤΕ τις κατά καιρούς δηλώσεις-δεσμεύσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη

 • Οκτώβριος 2011, Ευάγγελος Λαμπάκης (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης): «Το ΚΤΕΛ πρέπει να φύγει άμεσα από το κέντρο της πόλης».
 • 2 Οκτωβρίου 2014, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τον επόμενο χρόνο θα έχει βρεθεί και δρομολογηθεί η λύση για τη μεταστέγαση του ΚΤΕΛ Έβρου».
 • 6 Οκτωβρίου 2015, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Σε 12 μήνες η μετεγκατάσταση και η λειτουργία του ΚΤΕΛ».
 • 28 Φεβρουαρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Εντός 12 μηνών η λειτουργία του νέου σταθμού ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη».
 • 8 Απριλίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Σε ένα χρόνο έτοιμο το ΚΤΕΛ».
 • 9 Νοεμβρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Προχωρούν οι μελέτες για τις εργασίες μεταφοράς του ΚΤΕΛ».
 • 30 Δεκεμβρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Πολύ σύντομα οι εργασίες στο πέτρινο κτήριο του ΟΣΕ ώστε να εγκατασταθεί το ΚΤΕΛ».
 • 4 Μαΐου 2017, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τελειώνουν οι μελέτες για το ΚΤΕΛ ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή του ΚΕΓΕ».
 • 6 Φεβρουαρίου 2018, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Είμαστε πολύ κοντά στην αδειοδότηση για το ΚΤΕΛ ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία, για τη μεταφορά του».
 • 26 Απριλίου 2018, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τέλος καλοκαιριού παίρνουμε την άδεια για την κατασκευή του ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη».
 • 27 Σεπτεμβρίου 2018: Β. Λαμπάκης: “Σε λίγους μήνες η μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου”.

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό, ότι στα 8 χρόνια της μέχρι τώρα θητείας του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης διαβεβαίωνε κάθε τόσο κατηγορηματικά ότι βρίσκεται λύση στο θέμα μεταφοράς του ΚΤΕΛ Έβρου, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει σε πολλά θέματα, όμως διαψεύδεται συνέχεια και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια για να συμβεί αυτό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr, 11/2/2019}