Ο K. Ζαγναφέρης απαντά για το πρόβλημα με τα κουνούπια

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης μετά την όξυνση του προβλήματος με τα κονούπια στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης και τα παράπονα που έχουν ακουστεί. Σ’ αυτήν αναφέρεται στις δράσεις που έχουν γίνει για την καταπολέμηση και τις αντικειμενικές δυσκολίες της φετινής χρονιάς.

Στην ανακοίνωση της ΠΕ Ξάνθης αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης καταπολέμησης κουνουπιών η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί αεροψεκασμούς με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας. Σε επίγειες δράσεις καταπολέμησης επιχειρούν στο πεδίο 6 συνεργεία καθημερινά και με τροποποίηση του προγράμματος δράσης, έχουν εντατικοποιηθεί οι ψεκασμοί και οι αεροψεκασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Η αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που παρατηρείται είναι προσωρινή και αναμένεται να ομαλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα. Οφείλεται στην υγρασία και στα στάσιμα νερά που υπάρχουν στις πλημμυρισμένες περιοχές, σε ιδιωτικές εκτάσεις, σε αγρούς και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και τον πλημμυρικών φαινομένων, από τις 29 Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του Νομού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης».

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 12/7/2018}