Γέμισε Άγιους Βασίληδες η Κομοτηνή για το  φιλανθρωπικό Santa Run

Ενίσχυση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».  Αυξημένη κινητικότητα σε πάρκο Χριστουγέννων και εορταστική αγορά. Μόνος πονοκέφαλος… ο καιρός

Άγιοι Βασίληδες κατέκλυσαν χθες το απόγευμα το κέντρο της Κομοτηνής, όπου με το φιλανθρωπικό Santa Run ξεκίνησαν επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Φέτος, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε δύο πολύ σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς. Πρώτον, τη στήριξη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS για τους σκοπούς του Κέντρου που στηρίζει ευπαθείς οικογένειες του τόπου. Δεύτερον, την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» για την προμήθεια αναλώσιμων για ανασφάλιστες γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή.

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με αφετηρία το πάρκο Αγίας Παρασκευής, που είναι ντυμένο στα χριστουγεννιάτικά του, με βάση το θεματικό πάρκο του «Πινόκιο», με τη χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και τα λοιπά στολίδια που έβαλε ο Δήμος, εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες -άλλοι με ολόκληρες στολές κι άλλοι απλώς με τα κόκκινα σκουφάκια τους- ξεκίνησαν τη διαδρομή τους σε γιορτινούς ρυθμούς. Η «πορεία» ήταν φέτος διευρυμένη κι έτσι έγινε ένας μεγάλος κύκλος στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι, σε παρέες, οικογένειες, ακόμη κι ατομικά, άλλοι έτρεξαν, άλλοι βάδισαν γρήγορα κι άλλοι έκαναν τη βόλτα τους. Ούτως ή άλλως στο Santa Run η αξία βρίσκεται στη συμμετοχή και την προσφορά, όχι στον τερματισμό.

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν σε Θησέως, Βασιλέως Παύλου, πεζόδρομου Ερμού, Ανδρούτσου, περιμετρικά της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, Σοφούλη, πεζόδρομο Βενιζέλου, Ηροδότου, για να καταλήξουν στην πλατεία Ειρήνης, όπου τους περίμενε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, να δώσει το μήνυμα της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με την κεντρική συναυλία των Baildsa στην πλατεία Ειρήνης. Κατ’ αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, που ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το περασμένο Σάββατο αλλά αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας.

Εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλες τις προηγούμενες ημέρες ενημερώνοντας τον κόσμο για τη φιλανθρωπική δράση στο «περίπτερο» της πλατείας Ειρήνης

Αυξημένη επισκεψιμότητα στο πάρκο

«Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και κάθε χρόνο έχουμε ανταπόκριση» σημείωσε για το Santa Run στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία παρατηρεί μέχρι στιγμής στο πάρκο «πάρα πολύ κίνηση και μεγάλη επισκεψιμότητα».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον σχολείων να ξεναγηθούν… από τα ξωτικά στο θεματικό πάρκο του Πινόκιο, έκανε γνωστό πως «έχουμε ξεπεράσει τα 2.400 παιδιά που δήλωσαν πως θέλουν να επισκεφτούν το πάρκο» και μετέφερε την πίστη της ότι «θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι».

Μόνο φόβος της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ είναι… ο καιρός, καθώς οι προγνώσεις για το επόμενο διάστημα δεν είναι σύμμαχος στο εγχείρημα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 14/12/2022}