Η Ινδονησία θέλει να πουλήσει καφέ στην Κομοτηνή!

Ο πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε το δήμαρχο Κομοτηνής

Τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 13/12 στο γραφείο του ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Ferry Adamhar. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εδραίωσης σχέσεων γνωριμίας, εθιμοτυπίας και διερεύνησης προοπτικών συνεργασίας.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής καλωσόρισε τον πρέσβη και του παρουσίασε τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και τις  δυνατότητες ανάπτυξής του. Ο πρέσβης της Ινδονησίας περιέγραψε τη χώρα του και έκανε εκτενή αναφορά στο εθνικό πρόγραμμα πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται τριμηνιαίες πανεπιστημιακές υποτροφίες σε υπηκόους άλλων χωρών, προκειμένου να γνωρίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ινδονησίας.

Κάλεσε δε μέσω του δημάρχου τους δημότες της Κομοτηνής να αιτηθούν των υποτροφιών και να έρθουν να ζήσουν στη χώρα του και να γνωρίσουν την εκπαίδευσή της.

Ακόμη, οι δύο άνδρες συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς τόσο η Κομοτηνή, όσο, φυσικά και η Ινδονησία, παράγουν μια σειρά από εξαγώγιμα προϊόντα. Τη συζήτηση απασχόλησε ο καφές που παράγει η Ινδονήσια και το ενδεχόμενο να εισάγεται στην Ελλάδα και την Κομοτηνή, αφού ο πρέσβης είχε την πληροφορία για την τοπική παράδοση, αλλά και κατανάλωση στο συγκεκριμένο είδος!

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 14/12/2019}