Ξεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Κομοτηνή

Τις επόμενες μέρες η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο 

Η ανακοίνωση των βάσεων  για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το νέο ακαδημαϊκό έτος προκάλεσε ένα «ζέσταμα» στην κίνηση των πρωτοετών φοιτητών της Κομοτηνής και των οικογενειών τους, που έρχονται για να νοικιάσουν σπίτι. 

Σύμφωνα με μεσιτικές πηγές της πόλης ήδη από χθες 30/08 άρχισε να υπάρχει η εμφάνιση των πρώτων πρωτοετών που ψάχνουν σπίτι στην Κομοτηνή. Μεσίτης χαρακτηριστικά θα δηλώσει πως «από το πρωί δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε τα τηλέφωνα». Στην πόλη επίσης κινούνται και δευτεροετείς φοιτητές που αναζητούν φέτος σπίτια, καθώς πέρσι δεν νοίκιασαν λόγω τηλεκπαίδευσης.

Λιγότεροι οι πρωτοετείς

Όπως κατέγραψε ο «Χ», φέτος εισέρχονται στα Τμήματα του ΔΠΘ από Ημερήσια ΓΕΛ, Ημερήσια ΕΠΑΛ, Εσπερινά ΓΕΛ, Εσπερινά ΕΠΑΛ συνολικά 3.467 πρωτοετείς, αντί για 4.306, δηλαδή υπάρχει μείωση 839 επιτυχόντων. Στα Τμήματα της Κομοτηνής οι πρωτοετείς είναι 1.729, ενώ θα μπορούσαν να εισέλθουν συνολικά 1.934.

Αυτό σημαίνει ότι φέτος λιγότεροι είναι οι πρωτοετείς που θα νοικιάσουν σπίτια στην Κομοτηνή, σε σχέση με το ανώτατο όριο που θα μπορούσε να έρθει στην πόλη.

Πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού πολλών ο φόβος να νοικιάσουν σπίτια και εν τέλει τα πανεπιστήμια να μην λειτουργήσουν δια ζώσης, λόγω της πανδημίας. Μέχρι στιγμής το ΔΠΘ έχει ανακοινώσει πως θα λειτουργήσει σταθερή εμβολιαστική γραμμή στην πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης και κινητά εμβολιαστικά κέντρα στις πανεπιστημιουπόλεις Κομοτηνής και Ξάνθης και στην Ορεστιάδα.

Οι τιμές δεν έχουν πάρει την κατιούσα

Αποτελεί γεγονός πάντως ότι οι τιμές των ενοικίων δεν έχουν πάρει την κατιούσα σύμφωνα με μεσίτη, παρά το γεγονός  το ότι πολλοί φοιτητές ξενοίκιασαν τα σπίτια τους λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ οι περσινοί πρωτοετείς φοιτητές δεν νοίκιασαν καν σπίτια. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία του ακινήτου σε σύγκριση με το κέντρο και την συγκοινωνία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά μέτρα, την επίπλωση ή μη, τα κοινόχρηστα, τον όροφο, την ενεργειακή κλάση κι άλλους παράγοντες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κίνηση των οικογενειών φοιτητών της Κομοτηνής που ψάχνουν σπίτι στην πόλη να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς στην πόλη θα βρεθούν και οι φετινοί και οι περσινοί πρωτοετείς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 31/8/2021}