Ουρά στην Κομοτηνή για την παραλαβή της επισιτιστικής βοήθειας

Σχεδόν 2000 συμπολίτες μας στην Κομοτηνή έσπευσαν να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής από το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ. Ένα πρόγραμμα που δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και αποτελεί για αρκετούς από αυτούς ζωτικής σημασίας

Την ανθρωπιστική κρίση βιώνουν αρκετοί συμπολίτες και είναι πλέον κομμάτι στην καθημερινότητα τους. Ο αγώνας που δίνουν να επιβιώσουν δεν αποτελεί είδηση, ενώ και τα ποσοστά των φτωχών ανθρώπων ολοένα και αυξάνονται. Το γεγονός προκαλεί απέραντη θλίψη σε μια κοινωνία που τείνει να αποδεχθεί ως κάτι φυσιολογικό, να υπάρχουν πολίτες που αδυνατούν να ζήσουν χωρίς τις κοινωνικές δομές και τα προγράμματα όπως του ΤΕΒΑ.

Στην Κομοτηνή λοιπόν, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου η τριήμερη διανομή προϊόντων προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) από τον Δήμο Κομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης.

Από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 1.740 ωφελούμενοι παρέλαβαν προϊόντα σε καθορισμένη ημέρα και ώρα, κατόπιν ραντεβού. Επιπλέον, 150 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς επίσης ηλικιωμένοι παρέλαβαν τα προϊόντα κατ’ οίκoν.

Στους ωφελούμενους μοιράστηκαν: Νωπό προϊόν (κοτόπουλο), ακτινίδια, μήλα, λεμόνια, γάλα εβαπορέ, γάλα μακράς διάρκειας, γάλα σκόνη βρεφικής ηλικίας, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, κονσέρβα τόνο, κρέμα δημητριακών, πελτέ ντομάτας, ρύζι, φασόλια, κριθαράκι, αφρόλουτρο, βρεφικές πάνες, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, υγρό σαπούνι χεριών, υγρό πλυντηρίου για πλύσιμο ρούχων, σερβιέτες. 

Στην όλη διαδικασία διανομής των προϊόντων τηρήθηκαν και αυτή τη φορά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής. Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Γιάννης Μουρτίδης που συντόνισε τη διανομή των προϊόντων.

Στην προετοιμασία και τη διανομή των αγαθών στο έργο των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής συνέδραμαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τα νωπά προϊόντα που περισσεύουν λόγω της μη προσέλευσης δικαιούχων  δίνονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ι. Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.in.gr/, του Χρήστου Ράπτη, 11/11/2021}